Paddenstoelenragout
Heerlijk zelfgemaakte ragout van paddenstoelen. Verrassend met een ‘drupje’ witte port. Natuurlijk het allerlekkerst in een bladerdeegpasteitje.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de deksel van de pasteibakjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Ris de blaadjes van de kruiden uit de paddenstoelenmix en snijd fijn. Snijd de champignons in plakjes en de rest van de paddenstoelen in ongeveer even grote stukken.
Verhit de boter in een pan met dikke bodem op middelhoog vuur. Fruit de ui en de knoflook 1-2 min. Voeg de paddenstoelen toe en bak samen met de fijngesneden kruiden 12 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout en schep uit de pan.
Zet ondertussen de pasteibakjes en deksels op een met bakpapier beklede bakplaat 10 min. in de oven. Snijd de peterselie fijn.
Smelt in dezelfde pan de rest van de boter en voeg de bloem toe. Laat de bloem al roerende 2-3 min. op laag vuur garen. Verkruimel het bouillonblokje erboven en schenk er een klein scheutje water bij. Roer met een garde de klontjes eruit. Schenk er langzaam de rest van het water bij terwijl je roert met de garde tot een gladde, gebonden saus ontstaat. Breng al roerend aan de kook en haal de pan van het vuur.
Roer de crème fraîche, het paddenstoelenmengsel en de port door de saus en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verwarm de ragout tot de pasteibakjes warm zijn. Schep de ragout in de bakjes en bestrooi met de peterselie. Leg de deksels erop.
Ui fruiten
Instructievideo - 00:31 min.
Paddenstoelenragout
Heerlijk zelfgemaakte ragout van paddenstoelen. Verrassend met een ‘drupje’ witte port. Natuurlijk het allerlekkerst in een bladerdeegpasteitje.
voorgerecht
null personen
380 kcal
25 min. bereiden
10 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de deksel van de pasteibakjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Ris de blaadjes van de kruiden uit de paddenstoelenmix en snijd fijn. Snijd de champignons in plakjes en de rest van de paddenstoelen in ongeveer even grote stukken.
Verhit de boter in een pan met dikke bodem op middelhoog vuur. Fruit de ui en de knoflook 1-2 min. Voeg de paddenstoelen toe en bak samen met de fijngesneden kruiden 12 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout en schep uit de pan.
Zet ondertussen de pasteibakjes en deksels op een met bakpapier beklede bakplaat 10 min. in de oven. Snijd de peterselie fijn.
Smelt in dezelfde pan de rest van de boter en voeg de bloem toe. Laat de bloem al roerende 2-3 min. op laag vuur garen. Verkruimel het bouillonblokje erboven en schenk er een klein scheutje water bij. Roer met een garde de klontjes eruit. Schenk er langzaam de rest van het water bij terwijl je roert met de garde tot een gladde, gebonden saus ontstaat. Breng al roerend aan de kook en haal de pan van het vuur.
Roer de crème fraîche, het paddenstoelenmengsel en de port door de saus en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verwarm de ragout tot de pasteibakjes warm zijn. Schep de ragout in de bakjes en bestrooi met de peterselie. Leg de deksels erop.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 pasteibakjes
½ rode ui
1 teen knoflook
200 g paddenstoelen voor pasta
30 g ongezouten roomboter
5 g verse platte peterselie
20 g tarwebloem
1 bospaddenstoelenbouillonblokje
1¼ l water
2 el crème fraîche
2 el witte port
Dit heb je nodig
bakpapier