Gezonde champignonsoep
We are de champignons! Wat een koningsmaal dit gezonde soepje.
Aan de slag
Doe het eekhoorntjesbrood in een kom en giet er ⅕ van het kokende water over. Snijd de knoflook fijn, ris de blaadjes van de kruiden uit de paddenstoelenmix en snijd fijn. Maak de kastanjechampignons schoon met keukenpapier en snijd in kwarten. Verhit de helft van de resterende olie in een pan met dikke bodem en bak de kastanjechampignons, kruiden en wat peper 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de prei en de knoflook toe en bak nog 5 min.
Laat ondertussen het gewelde eekhoorntjesbrood uitlekken (vang het vocht op) en snijd fijn. Voeg het eenhoorntjesbrood samen met het opgevangen vocht en de rest van het kokende water toe aan de pan. Breng aan de kook en laat 15 min. op laag vuur koken.
Veeg ondertussen de paddenstoelen schoon met keukenpapier en halveer de grote exemplaren. Verhit de olie in een koekenpan en bak de paddenstoelen met wat peper 6 min. op middelhoog vuur.
Haal de pan soep van het vuur en pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel over diepe kommen en strooi de gebakken paddenstoelen erover. Besprenkel met de rest van de olie.
Gezonde champignonsoep
We are de champignons! Wat een koningsmaal dit gezonde soepje.
voorgerecht
null personen
180 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Doe het eekhoorntjesbrood in een kom en giet er ⅕ van het kokende water over. Snijd de knoflook fijn, ris de blaadjes van de kruiden uit de paddenstoelenmix en snijd fijn. Maak de kastanjechampignons schoon met keukenpapier en snijd in kwarten. Verhit de helft van de resterende olie in een pan met dikke bodem en bak de kastanjechampignons, kruiden en wat peper 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de prei en de knoflook toe en bak nog 5 min.
Laat ondertussen het gewelde eekhoorntjesbrood uitlekken (vang het vocht op) en snijd fijn. Voeg het eenhoorntjesbrood samen met het opgevangen vocht en de rest van het kokende water toe aan de pan. Breng aan de kook en laat 15 min. op laag vuur koken.
Veeg ondertussen de paddenstoelen schoon met keukenpapier en halveer de grote exemplaren. Verhit de olie in een koekenpan en bak de paddenstoelen met wat peper 6 min. op middelhoog vuur.
Haal de pan soep van het vuur en pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel over diepe kommen en strooi de gebakken paddenstoelen erover. Besprenkel met de rest van de olie.
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
15 g porcini gedroogd eekhoorntjesbrood
1¼ l kokend water
2 tenen knoflook
200 g paddenstoelen voor risotto
400 g kastanjechampignons
3 el milde olijfolie
400 g gesneden prei
1 bospaddenstoelenbouillontablet
Dit heb je nodig
keukenpapier
staafmixer