Heldere Italiaanse paddenstoelensoep
bewaar
bewaar

Heldere Italiaanse paddenstoelensoep

Met deze herfstsoep zet je eens een andere lunch op tafel, en hij warmt je meteen goed op!

16 min. bereiden

9 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 220 °C en bak het stokbrood volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de funghi porcini in een kom en giet er zo veel kokend water over tot ze helemaal onder staan.

Halveer de grote paddenstoelen voor pasta. Verhit de olie in een soeppan met dikke bodem en bak de paddenstoelen voor pasta 5 min. op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Voeg toe en bak 1 min. mee. Voeg het kokende water en de bouillontabletten toe en kook nog 10 min. op laag vuur.

Snijd ondertussen de bleekselderij in boogjes. Laat de funghi porcini uitlekken, vang het vocht op en snijd fijn. Voeg in de laatste 5 min. van de kooktijd de porcini met het vocht en de bleekselderij toe aan de soep. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Verdeel de soep over de borden en schaaf de kaas erover. Serveer met het stokbrood.

variatietipDeze soep met een net iets andere smaak? Kan! Voeg 1 el gedroogde dragon toe tijdens het bakken van de paddenstoelen. Proef het verschil!

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heldere Italiaanse paddenstoelensoep

Met deze herfstsoep zet je eens een andere lunch op tafel, en hij warmt je meteen goed op!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig