Kippensoep uit de slowcooker
Een halfuurtje voorbereiden en daarna alles langszaam laten garen in de slowcooker: daar dankt deze gezonde kippensoep z'n smaak aan!
Aan de slag
Snijd de uien in parten. Maak de prei schoon en snijd in ringen. Schil de winterpeen, halveer in de lengte en snijd in plakjes van een ½ cm. Snijd de bleekselderij in boogjes van een ½ cm. Kneus de peperkorrels in een vijzel of in een kommetje met de bolle kant van een lepel. Schil en rasp de gember. Maak van de Italiaanse kruiden een bundeltje met keukentouw.
Leg de kippenpoten in de pan van de slowcooker. Voeg de ui, de helft van de winterpeen, de helft van de prei en de helft van de bleekselderij, de gember, gekneusde peperkorrels, het kruidenbundeltje, de laurier, foelie en gedroogde paddenstoelen toe. Houd de rest van de groenten apart.
Schenk het water erbij en kook op de laagste stand 3-4 uur of tot het vlees van de kip zacht wordt en uit elkaar valt.
Neem de kippenbouten uit de pan en leg op een bord. Maak een schone theedoek vochtig, leg in een zeef en zeef de bouillon boven een andere pan. Verwijder het vel van de kippenbouten en pluk het kippenvlees met twee vorken van de bouten. Schenk de bouillon terug in de pan van de slowcooker. Voeg het kippenvlees en achtergehouden groenten toe en kook nog 1-2 uur op de laagste stand tot de groenten beetgaar zijn. Voeg de laatste 15 min. de volkorenmacaroni toe. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Breng de soep op smaak met het citroenrasp, 2½ citroensap (per 4 personen), de olijfolie, versgemalen peper en eventueel zout.
Kippensoep uit de slowcooker
Een halfuurtje voorbereiden en daarna alles langszaam laten garen in de slowcooker: daar dankt deze gezonde kippensoep z'n smaak aan!
hoofdgerecht
null personen
335 kcal
25 min. bereiden
360 min. wachten
Aan de slag
Snijd de uien in parten. Maak de prei schoon en snijd in ringen. Schil de winterpeen, halveer in de lengte en snijd in plakjes van een ½ cm. Snijd de bleekselderij in boogjes van een ½ cm. Kneus de peperkorrels in een vijzel of in een kommetje met de bolle kant van een lepel. Schil en rasp de gember. Maak van de Italiaanse kruiden een bundeltje met keukentouw.
Leg de kippenpoten in de pan van de slowcooker. Voeg de ui, de helft van de winterpeen, de helft van de prei en de helft van de bleekselderij, de gember, gekneusde peperkorrels, het kruidenbundeltje, de laurier, foelie en gedroogde paddenstoelen toe. Houd de rest van de groenten apart.
Schenk het water erbij en kook op de laagste stand 3-4 uur of tot het vlees van de kip zacht wordt en uit elkaar valt.
Neem de kippenbouten uit de pan en leg op een bord. Maak een schone theedoek vochtig, leg in een zeef en zeef de bouillon boven een andere pan. Verwijder het vel van de kippenbouten en pluk het kippenvlees met twee vorken van de bouten. Schenk de bouillon terug in de pan van de slowcooker. Voeg het kippenvlees en achtergehouden groenten toe en kook nog 1-2 uur op de laagste stand tot de groenten beetgaar zijn. Voeg de laatste 15 min. de volkorenmacaroni toe. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Breng de soep op smaak met het citroenrasp, 2½ citroensap (per 4 personen), de olijfolie, versgemalen peper en eventueel zout.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 middelgrote uien
300 g preien
300 g winterpenen
300 g bleekselderij
1 tl zwarte peperkorrel
30 g verse gember
15 g verse Italiaanse kruiden
600 g kippenpoten
2 laurierbladen
2 stukjes foelie
30 g Royal funghi gedroogde paddenstoelen
800 ml water
50 g volkorenmacaroni
1 citroen
2 el extra vierge olijfolie
Dit heb je nodig
keukentouw
slowcooker (5 liter)
schone theedoek