Veganistische bouillon
Deze krachtige bouillon kun je gebruiken als basis voor een groentesoep of bijvoorbeeld een vega risotto.
Aan de slag
Was de groenten. Snijd de prei in dikke stukken. Snijd de stengels selderij elk in 3 stukken. Schil de winterpeen en snijd in gelijke stukken. Plet de tenen knoflook. Laat de tomaten uitlekken en vang 2 el olie (per 4 personen) op. Verhit de olie in een soeppan en fruit de groenten 5 min. Schep regelmatig om.
Scheur ondertussen de norivellen in vieren en voeg samen met de laurierbladen, gedroogde paddenstoelen en zwarte peper toe. Voeg het water toe, breng aan de kook en laat met de deksel op de pan 45 min. op laag vuur koken.
Zeef de bouillon en laat goed uitlekken. Breng op smaak met het zout.
Vegan bouillon
Instructievideo - 00:40 min.
Veganistische bouillon
Deze krachtige bouillon kun je gebruiken als basis voor een groentesoep of bijvoorbeeld een vega risotto.
hoofdgerecht
null personen
65 kcal
15 min. bereiden
45 min. wachten
Aan de slag
Was de groenten. Snijd de prei in dikke stukken. Snijd de stengels selderij elk in 3 stukken. Schil de winterpeen en snijd in gelijke stukken. Plet de tenen knoflook. Laat de tomaten uitlekken en vang 2 el olie (per 4 personen) op. Verhit de olie in een soeppan en fruit de groenten 5 min. Schep regelmatig om.
Scheur ondertussen de norivellen in vieren en voeg samen met de laurierbladen, gedroogde paddenstoelen en zwarte peper toe. Voeg het water toe, breng aan de kook en laat met de deksel op de pan 45 min. op laag vuur koken.
Zeef de bouillon en laat goed uitlekken. Breng op smaak met het zout.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g preien
3 stengels bleekselderij
300 g winterpeen
5 tenen knoflook
80 g semi-zongedroogde tomaten
2 norivellen
4 laurierbladen
2 el Royal funghi gedroogde paddenstoelen
1 el zwarte-peperkorrel
1½ l water
1 tl zout