Veganistische bouillon
bewaar
bewaar

Veganistische bouillon

Deze krachtige bouillon kun je gebruiken als basis voor een groentesoep of bijvoorbeeld een vega risotto.

15 min. bereiden / 45 min. wachten

11 ingrediënten

Aan de slag

Was de groenten. Snijd de prei in dikke stukken. Snijd de stengels selderij elk in 3 stukken. Schil de winterpeen en snijd in gelijke stukken. Plet de tenen knoflook. Laat de tomaten uitlekken en vang 2 el olie (per 4 personen) op. Verhit de olie in een soeppan en fruit de groenten 5 min. Schep regelmatig om.

Scheur ondertussen de norivellen in vieren en voeg samen met de laurierbladen, gedroogde paddenstoelen en zwarte peper toe. Voeg het water toe, breng aan de kook en laat met de deksel op de pan 45 min. op laag vuur koken.

Zeef de bouillon en laat goed uitlekken. Breng op smaak met het zout.

combinatietipDit recept is goed voor ca. 1,3 liter bouillon. Lekker als basis voor een groentesoep of een veganistische risotto.

Vegan bouillon

Instructievideo - 00:40 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Veganistische bouillon

Deze krachtige bouillon kun je gebruiken als basis voor een groentesoep of bijvoorbeeld een vega risotto.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig