Misosoep en verse groenten
Misosoep: soep op basis van miso. Miso is een pasta van gefermenteerde sojabonen en is al honderden jaren een smaakmaker in Japan. Deze versie is gevuld met groente, het Japanse traditionele recept bestaat uit misopasta, dashi, bosui en zijden tofu.
Aan de slag
Doe het water met de gedroogde paddenstoelen in een pan. Breek ⅖ van de vellen nori in stukken, voeg toe en breng aan de kook. Laat 10 min. op laag vuur, tegen de kook aan trekken met de deksel op de pan.
Snijd ondertussen de shiitake in reepjes. Verwarm de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de paddenstoelen 8 min.
Snijd de bosui in dunne ringen. Snijd de tofu in blokjes van ca. 1 cm. Snijd de rest van de nori in reepjes. Zeef de bouillon. Roer de misopasta in een kommetje los met 5 el bouillon (per 4 personen)
Breng de rest van de bouillon aan de kook. Zet het vuur laag en voeg de tofu toe. Laat 2 min. op laag vuur koken. Zet het vuur uit en roer de miso erdoor.
Verdeel de soep over de kommen en verdeel de peen, bosui, paddenstoelen en de rest van de nori erover.
Misosoep en verse groenten
Misosoep: soep op basis van miso. Miso is een pasta van gefermenteerde sojabonen en is al honderden jaren een smaakmaker in Japan. Deze versie is gevuld met groente, het Japanse traditionele recept bestaat uit misopasta, dashi, bosui en zijden tofu.
voorgerecht
null personen
75 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Doe het water met de gedroogde paddenstoelen in een pan. Breek ⅖ van de vellen nori in stukken, voeg toe en breng aan de kook. Laat 10 min. op laag vuur, tegen de kook aan trekken met de deksel op de pan.
Snijd ondertussen de shiitake in reepjes. Verwarm de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de paddenstoelen 8 min.
Snijd de bosui in dunne ringen. Snijd de tofu in blokjes van ca. 1 cm. Snijd de rest van de nori in reepjes. Zeef de bouillon. Roer de misopasta in een kommetje los met 5 el bouillon (per 4 personen)
Breng de rest van de bouillon aan de kook. Zet het vuur laag en voeg de tofu toe. Laat 2 min. op laag vuur koken. Zet het vuur uit en roer de miso erdoor.
Verdeel de soep over de kommen en verdeel de peen, bosui, paddenstoelen en de rest van de nori erover.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1¼ l water
30 g Royal funghi gedroogde paddenstoelen
5 norivellen
125 g shiitake
1 el zonnebloemolie
2 bosuien
100 g tofu
2 el misopasta
75 g peen julienne
Dit heb je nodig
zeef