Gebonden kippensoep
Een romige gebonden kippensoep maken? Dat doe je gewoon zelf! Het vergt wat geduld, maar dat is het zeker waard. Lekker met prei, roomboter en aardappelen.
Aan de slag
Snijd de preien in de lengte doormidden en spoel onder de koude kraan. Snijd de helft van de grof, houd de rest van de prei apart. Snijd de uien, bleekselderij en knoflook grof.
Verwarm de olie in een soeppan op middelhoog vuur. Bak de kip samen met de gesneden groenten 8 min. aan. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Voeg de laurierblaadjes, peperkorrels, het venkelzaad, de kruidnagels en de peterselie toe en schenk het water erbij. Breng aan de kook en laat 1½ uur op laag vuur koken met de deksel half op de pan.
Snijd ondertussen de rest van de prei in dunne reepjes. Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 1 cm. Verhit 30 g boter (per 4 personen) in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de prei en aardappel 5 min. Voeg dan zoveel water toe, dat de aardappel en prei voor de helft onder staan en kook de groenten in 5 min. gaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout en houd apart.
Haal de kippenpoten uit de bouillon en trek het kippenvlees met behulp van 2 vorken in reepjes. Zeef de groenten en smaakmakers uit de bouillon en gooi ze weg. Snijd de rest van de peterselie fijn.
Smelt de rest van de boter in een soeppan. Voeg de bloem toe en bak al roerend 3 min. Schenk er een klein scheutje bouillon bij en roer met een garde glad. Schenk dan, al roerend, langzaam de rest van de bouillon in de pan en voeg de room toe. Breng aan de kook.
Schep de hete soep in soepborden en verdeel de kip, aardappel en prei en peterselie erover.
Gebonden kippensoep
Een romige gebonden kippensoep maken? Dat doe je gewoon zelf! Het vergt wat geduld, maar dat is het zeker waard. Lekker met prei, roomboter en aardappelen.
hoofdgerecht
null personen
665 kcal
35 min. bereiden
75 min. wachten
Aan de slag
Snijd de preien in de lengte doormidden en spoel onder de koude kraan. Snijd de helft van de grof, houd de rest van de prei apart. Snijd de uien, bleekselderij en knoflook grof.
Verwarm de olie in een soeppan op middelhoog vuur. Bak de kip samen met de gesneden groenten 8 min. aan. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Voeg de laurierblaadjes, peperkorrels, het venkelzaad, de kruidnagels en de peterselie toe en schenk het water erbij. Breng aan de kook en laat 1½ uur op laag vuur koken met de deksel half op de pan.
Snijd ondertussen de rest van de prei in dunne reepjes. Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 1 cm. Verhit 30 g boter (per 4 personen) in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de prei en aardappel 5 min. Voeg dan zoveel water toe, dat de aardappel en prei voor de helft onder staan en kook de groenten in 5 min. gaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout en houd apart.
Haal de kippenpoten uit de bouillon en trek het kippenvlees met behulp van 2 vorken in reepjes. Zeef de groenten en smaakmakers uit de bouillon en gooi ze weg. Snijd de rest van de peterselie fijn.
Smelt de rest van de boter in een soeppan. Voeg de bloem toe en bak al roerend 3 min. Schenk er een klein scheutje bouillon bij en roer met een garde glad. Schenk dan, al roerend, langzaam de rest van de bouillon in de pan en voeg de room toe. Breng aan de kook.
Schep de hete soep in soepborden en verdeel de kip, aardappel en prei en peterselie erover.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 preien
2 middelgrote uien
4 stengels bleekselderij
4 tenen knoflook
4 el milde olijfolie
2 kippenpoten
2 laurierbladen
1 tl zwarte peperkorrel
1 tl venkelzaad
3 kruidnagels
40 g verse platte peterselie
2 l water
300 g vastkokende aardappelen
75 g ongezouten roomboter
40 g tarwebloem
125 ml verse slagroom