Champignonsoep gebonden
bewaar
bewaar

Champignonsoep gebonden

Romig en vooral erg lekker met knoflookcrostini’s.

35 min. bereiden

10 ingrediënten

Aan de slag

Snipper de uien. Snijd de knoflook fijn. Veeg de witte champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes. Verhit 50 g boter (per 4 personen) in een soeppan en fruit de ui 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook de laatste minuut toe.

Ris de blaadjes tijm van de takjes. Voeg de witte champignons en ⅔ van de tijm toe aan de pan en bak 10 min. mee. Roer regelmatig. Voeg na 7 min. de bloem toe en bak de laatste 3 min. mee. Verkruimel de bouillontabletten erover en voeg het water toe. Laat 10 min. zachtjes koken met de deksel op de pan.

Veeg ondertussen de kastanjechampignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes. Verhit de rest van de boter in een grote koekenpan en bak de kastanjechampignons op middelhoog in ca. 5 min. vuur bruin. Breng op smaak met zout en peper.

Voeg 100 ml slagroom (per 4 personen) toe aan de soep en pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Verdeel de soep over kommen. Verdeel de gebakken kastanjechampignons, de rest van de slagroom en de rest van de tijm erover.

variatietipLiever een vegetarische soep? Gebruik dan groentebouillontabletten i.p.v. kippenbouillon.
combinatietipLekker met knoflookcrostini’s. Halveer hiervoor een knoflookteen. Snijd een ciabattabrood in dunne plakken, bestrijk met olie en wrijf de snijkant van de knoflook over de ciabatta. Bak de sneetjes in 8 min. knapperig in de oven op 180 °C.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Champignonsoep gebonden

Romig en vooral erg lekker met knoflookcrostini’s.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig