Champignonsoep gebonden
Romig en vooral erg lekker met knoflookcrostini’s.
Aan de slag
Snipper de uien. Snijd de knoflook fijn. Veeg de witte champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes. Verhit 50 g boter (per 4 personen) in een soeppan en fruit de ui 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook de laatste minuut toe.
Ris de blaadjes tijm van de takjes. Voeg de witte champignons en ⅔ van de tijm toe aan de pan en bak 10 min. mee. Roer regelmatig. Voeg na 7 min. de bloem toe en bak de laatste 3 min. mee. Verkruimel de bouillontabletten erover en voeg het water toe. Laat 10 min. zachtjes koken met de deksel op de pan.
Veeg ondertussen de kastanjechampignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes. Verhit de rest van de boter in een grote koekenpan en bak de kastanjechampignons op middelhoog in ca. 5 min. vuur bruin. Breng op smaak met zout en peper.
Voeg 100 ml slagroom (per 4 personen) toe aan de soep en pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Verdeel de soep over kommen. Verdeel de gebakken kastanjechampignons, de rest van de slagroom en de rest van de tijm erover.
Champignonsoep gebonden
Romig en vooral erg lekker met knoflookcrostini’s.
hoofdgerecht
null personen
355 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de uien. Snijd de knoflook fijn. Veeg de witte champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes. Verhit 50 g boter (per 4 personen) in een soeppan en fruit de ui 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook de laatste minuut toe.
Ris de blaadjes tijm van de takjes. Voeg de witte champignons en ⅔ van de tijm toe aan de pan en bak 10 min. mee. Roer regelmatig. Voeg na 7 min. de bloem toe en bak de laatste 3 min. mee. Verkruimel de bouillontabletten erover en voeg het water toe. Laat 10 min. zachtjes koken met de deksel op de pan.
Veeg ondertussen de kastanjechampignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes. Verhit de rest van de boter in een grote koekenpan en bak de kastanjechampignons op middelhoog in ca. 5 min. vuur bruin. Breng op smaak met zout en peper.
Voeg 100 ml slagroom (per 4 personen) toe aan de soep en pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Verdeel de soep over kommen. Verdeel de gebakken kastanjechampignons, de rest van de slagroom en de rest van de tijm erover.
variatietip:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 middelgrote uien
2 tenen knoflook
650 g champignons
65 g ongezouten roomboter
15 g verse tijm
60 g tarwebloem
2 kippenbouillontabletten
1 l water
250 g kastanjechampignons
125 ml verse slagroom
Dit heb je nodig
staafmixer