Paddenstoelensoep met bladerdeegdakje
Haal de herfst in huis met deze paddenstoelensoep. Met een bladerdeegdakje voor extra comfort.
Aan de slag
Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Snijd de kastanjechampignons in plakjes. Verhit 50 g roomboter (per 4 personen) in een soeppan en fruit de ui 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook na 2 min. toe.
Ris de blaadjes van de takjes tijm. Voeg de kastanjechampignons en ⅔ van de tijm toe aan de pan en bak 10 min. mee, roer regelmatig. Voeg na 7 min. de bloem toe en bak de laatste 3 min. mee. Verkruimel de bouillonblokjes erover en voeg het kokend water toe. Laat 10 min. zachtjes koken met de deksel op de pan.
Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Scheur de oesterzwammen in repen van 1½ cm. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de repen op hoog vuur in 5 min. bruin. Haal van het vuur en schep de rest van de boter erdoor.
Voeg de slagroom toe aan de soep en pureer met de staafmixer tot een grove soep. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de soep over de kommen. Verdeel de gebakken oesterzwammen erover.
Dek elke soepkom af met een plakje bladerdeeg en prik er in het midden met een scherp mesje een klein kruisje in. Bestrooi met de rest van de tijm, peper en eventueel zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak 10-15 min. in de oven tot het bladerdeeg lichtbruin en knapperig is. Serveer direct.
Paddenstoelensoep met bladerdeegdakje
Haal de herfst in huis met deze paddenstoelensoep. Met een bladerdeegdakje voor extra comfort.
hoofdgerecht
null personen
495 kcal
30 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Snijd de kastanjechampignons in plakjes. Verhit 50 g roomboter (per 4 personen) in een soeppan en fruit de ui 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook na 2 min. toe.
Ris de blaadjes van de takjes tijm. Voeg de kastanjechampignons en ⅔ van de tijm toe aan de pan en bak 10 min. mee, roer regelmatig. Voeg na 7 min. de bloem toe en bak de laatste 3 min. mee. Verkruimel de bouillonblokjes erover en voeg het kokend water toe. Laat 10 min. zachtjes koken met de deksel op de pan.
Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Scheur de oesterzwammen in repen van 1½ cm. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de repen op hoog vuur in 5 min. bruin. Haal van het vuur en schep de rest van de boter erdoor.
Voeg de slagroom toe aan de soep en pureer met de staafmixer tot een grove soep. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de soep over de kommen. Verdeel de gebakken oesterzwammen erover.
Dek elke soepkom af met een plakje bladerdeeg en prik er in het midden met een scherp mesje een klein kruisje in. Bestrooi met de rest van de tijm, peper en eventueel zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak 10-15 min. in de oven tot het bladerdeeg lichtbruin en knapperig is. Serveer direct.
variatietip:
bewaartip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 middelgrote uien
2 tenen knoflook
400 g kastanjechampignons
65 g ongezouten roomboter
7½ g verse tijm
60 g tarwebloem
2 bospaddenstoelenbouillonblokjes
1 l kokend water
150 g oesterzwammen
125 ml houdbare slagroom
4 plakjes diepvries bladerdeeg
Dit heb je nodig
staafmixer
ovenvaste soepkommen
bakpapier