Tompoes van paddenstoelen
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg het bladerdeeg op de bakplaat en bestrijk het deeg met ei. Snijd het deeg in 12 punten (per 4 personen) en strooi de sesamzaadjes erover. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de puntjes in ca. 15 min. goudbruin en krokant. Laat de puntjes op een rooster afkoelen en bewaar ze tot gebruik in een trommel.
Los het bouillontablet op in het kokende water. Snipper de ui, halveer de champignons en ris de blaadjes van de takjes tijm. Smelt in een ruime koekenpan ⅔ van de boter en fruit de ui hierin ca. 3 minuten. Roer de bloem erdoor en fruit de bloem op een heel zacht vuur 3 min. mee. Voeg de helft van de bouillon toe en breng alles aan de kook. Roer nu alles tot een gladde saus. Voeg de rest van de bouillon toe, breng dit weer aan de kook en roer alles weer tot een gladde saus. Laat de saus ca. 15 min. heel zachtjes koken. Roer de saus regelmatig goed door.
Verhit intussen in een hapjespan de rest van de boter en bak de paddenstoelen op middelhoog vuur goudbruin. Voeg de tijm en naar smaak zout en peper toe. Roer de paddenstoelen door de ragout en verwarm het geheel zachtjes 1 minuut.
Leg op 4 borden een puntje bladerdeeg en schep hierop een beetje ragout. Leg er vervolgens nog een puntje op en verdeel de laatste ragout erover. Sluit af met het laatste puntje bladerdeeg en serveer direct.
Tompoes van paddenstoelen
voorgerecht
null personen
410 kcal
55 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg het bladerdeeg op de bakplaat en bestrijk het deeg met ei. Snijd het deeg in 12 punten (per 4 personen) en strooi de sesamzaadjes erover. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de puntjes in ca. 15 min. goudbruin en krokant. Laat de puntjes op een rooster afkoelen en bewaar ze tot gebruik in een trommel.
Los het bouillontablet op in het kokende water. Snipper de ui, halveer de champignons en ris de blaadjes van de takjes tijm. Smelt in een ruime koekenpan ⅔ van de boter en fruit de ui hierin ca. 3 minuten. Roer de bloem erdoor en fruit de bloem op een heel zacht vuur 3 min. mee. Voeg de helft van de bouillon toe en breng alles aan de kook. Roer nu alles tot een gladde saus. Voeg de rest van de bouillon toe, breng dit weer aan de kook en roer alles weer tot een gladde saus. Laat de saus ca. 15 min. heel zachtjes koken. Roer de saus regelmatig goed door.
Verhit intussen in een hapjespan de rest van de boter en bak de paddenstoelen op middelhoog vuur goudbruin. Voeg de tijm en naar smaak zout en peper toe. Roer de paddenstoelen door de ragout en verwarm het geheel zachtjes 1 minuut.
Leg op 4 borden een puntje bladerdeeg en schep hierop een beetje ragout. Leg er vervolgens nog een puntje op en verdeel de laatste ragout erover. Sluit af met het laatste puntje bladerdeeg en serveer direct.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 rol vers bladerdeeg
1 middelgroot ei
1 el sesamzaad
1 paddenstoelenbouillontablet
500 ml kokend water
1 middelgrote ui
400 g kastanjechampignons
2 takjes verse tijm
75 g ongezouten roomboter
50 g tarwebloem
Dit heb je nodig
grote ingevette ovenschaal of met bakpapier beklede bakplaat