Paddenstoelen-tompouce
bewaar
bewaar

Paddenstoelen-tompouce

De tompouce heeft een hartige make-over ondergaan. En dat staat 'm perfect!

25 min. bereiden / 25 min. oventijd

9 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de ui. Snijd de champignons en paddenstoelen in stukjes. De kruiden uit de paddenstoelenmix gebruik je niet.

Snijd de ontdooide plakjes bladerdeeg doormidden en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Klop het ei los. Bestrijk het bladerdeeg met ei, prik er met een vork gaatjes in en bak ze in de oven in ca. 25 min. goudbruin.

Verhit ⅓ van de boter in een koekenpan en fruit de ui 3 min. Bak de paddenstoelen op hoog vuur 5 min. mee. Verhit de rest van de boter in een steelpan, voeg de bloem toe en roer tot de roux lichtbruin kleurt. Voeg de melk en het bouillontablet toe en breng al roerend aan de kook tot een gladde saus. Breng op smaak met peper. Voeg de paddenstoelen toe.

Neem het bladerdeeg uit de oven en leg op elk bord 1 rechthoek. Verdeel de ragout erover en leg de andere rechthoek erop. Bon appétit!

combinatietipLekker met fijngesneden verse bieslook.

Paddenstoelen-tompouce

Instructievideo - 03:33 min.

Paddenstoelen schoonmaken

Instructievideo - 01:30 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Paddenstoelen-tompouce

De tompouce heeft een hartige make-over ondergaan. En dat staat 'm perfect!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig