Ragout van paddenstoelen
Deze ragout van paddenstoelen, ui en peterselie is een echte klassieker, maar blíjft lekker.
Aan de slag
Snijd de grote paddenstoelen uit de melange in stukken en de champignons in kwarten. Snipper de sjalotten. Snijd de kruiden uit de paddenstoelenmix fijn. Verhit de boter in een koekenpan en fruit de sjalotten ca. 2 min. Voeg de paddenstoelen, champignons en fijngesneden kruiden toe en bak ca. 7 min. tot ze slinken en vocht loslaten. Voeg de bloem toe en bak nog 1 min.
Schenk de slagroom erbij en blijf roeren tot de bloem helemaal is opgenomen. Voeg het water en het bouillontablet toe en breng al roerend aan de kook. Laat op heel laag vuur nog 5 min. koken. Roer af en toe. Breng de ragout op smaak met peper en eventueel zout.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Ragout van paddenstoelen
Deze ragout van paddenstoelen, ui en peterselie is een echte klassieker, maar blíjft lekker.
voorgerecht
null personen
305 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de grote paddenstoelen uit de melange in stukken en de champignons in kwarten. Snipper de sjalotten. Snijd de kruiden uit de paddenstoelenmix fijn. Verhit de boter in een koekenpan en fruit de sjalotten ca. 2 min. Voeg de paddenstoelen, champignons en fijngesneden kruiden toe en bak ca. 7 min. tot ze slinken en vocht loslaten. Voeg de bloem toe en bak nog 1 min.
Schenk de slagroom erbij en blijf roeren tot de bloem helemaal is opgenomen. Voeg het water en het bouillontablet toe en breng al roerend aan de kook. Laat op heel laag vuur nog 5 min. koken. Roer af en toe. Breng de ragout op smaak met peper en eventueel zout.
combinatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g paddenstoelen voor pasta
250 champignons
2 sjalotten
50 g ongezouten roomboter
60 g tarwebloem
125 ml verse slagroom
400 ml water
1 groentebouillonblokje