Ragout van paddenstoelen
bewaar
bewaar

Ragout van paddenstoelen

Deze ragout van paddenstoelen, ui en peterselie is een echte klassieker, maar blíjft lekker.

25 min. bereiden

8 ingrediënten

Aan de slag

Snijd de grote paddenstoelen uit de melange in stukken en de champignons in kwarten. Snipper de sjalotten. Snijd de kruiden uit de paddenstoelenmix fijn. Verhit de boter in een koekenpan en fruit de sjalotten ca. 2 min. Voeg de paddenstoelen, champignons en fijngesneden kruiden toe en bak ca. 7 min. tot ze slinken en vocht loslaten. Voeg de bloem toe en bak nog 1 min.

Schenk de slagroom erbij en blijf roeren tot de bloem helemaal is opgenomen. Voeg het water en het bouillontablet toe en breng al roerend aan de kook. Laat op heel laag vuur nog 5 min. koken. Roer af en toe. Breng de ragout op smaak met peper en eventueel zout.

combinatietipLekker op geroosterd brood of in een pasteibakje.
algemeenDeze ragout kunt u 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm al roerend en voeg wat kokend water toe als de ragout te dik blijft.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Ragout van paddenstoelen

Deze ragout van paddenstoelen, ui en peterselie is een echte klassieker, maar blíjft lekker.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig