Hertenbief met paddenstoelen en pastinaakpuree
De zachte wildsmaak van hert doet het heel goed bij een romige puree van aardappel en pastinaak.
Aan de slag
Schil de pastinaak en snijd in stukken van 2 cm. Kook de aardappelen met de pastinaak 20 min. in water met eventueel zout.
Ris ondertussen de blaadjes van de kruiden uit de paddestoelenmix en snijd fijn. Snijd de sjalot in dunne ringen en de paddenstoelen in stukken. Snijd de kastanjechampignons in plakjes en scheur de oesterzwammen in grove stukken. Verhit de helft van de boter in een hapjespan en fruit de sjalot 3 min. op laag vuur. Voeg alle paddenstoelen en champignons toe en bak op hoog vuur 8 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Bestrooi ondertussen de hertenbiefstukken met peper en zout. Verhit de rest van de boter in een ruime koekenpan en bak de biefstukken 4 min. op hoog vuur. Keer halverwege. Laat de biefstukken op een warm bord onder aluminiumfolie 5 min. rusten.
Giet de pastinaak en aardappelen af. Voeg de fijngehakte kruiden en room toe en stamp met de pureestamper tot puree. Breng op smaak met peper. Serveer de biefstukken met de paddenstoelen en de puree.
Hertenbief met paddenstoelen en pastinaakpuree
De zachte wildsmaak van hert doet het heel goed bij een romige puree van aardappel en pastinaak.
hoofdgerecht
null personen
595 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Schil de pastinaak en snijd in stukken van 2 cm. Kook de aardappelen met de pastinaak 20 min. in water met eventueel zout.
Ris ondertussen de blaadjes van de kruiden uit de paddestoelenmix en snijd fijn. Snijd de sjalot in dunne ringen en de paddenstoelen in stukken. Snijd de kastanjechampignons in plakjes en scheur de oesterzwammen in grove stukken. Verhit de helft van de boter in een hapjespan en fruit de sjalot 3 min. op laag vuur. Voeg alle paddenstoelen en champignons toe en bak op hoog vuur 8 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Bestrooi ondertussen de hertenbiefstukken met peper en zout. Verhit de rest van de boter in een ruime koekenpan en bak de biefstukken 4 min. op hoog vuur. Keer halverwege. Laat de biefstukken op een warm bord onder aluminiumfolie 5 min. rusten.
Giet de pastinaak en aardappelen af. Voeg de fijngehakte kruiden en room toe en stamp met de pureestamper tot puree. Breng op smaak met peper. Serveer de biefstukken met de paddenstoelen en de puree.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g pastinaken
600 g stamppotaardappelen
2 sjalotten
200 g paddenstoelen voor risotto
250 g kastanjechampignons
150 oesterzwammen
50 g ongezouten roomboter
4 hertenbiefstukken
125 ml verse slagroom
Dit heb je nodig
pureestamper