Stoof met donker bier, paddenstoelen en pastinaak
Alle hartige smaken van bier, paddenstoelen en pastinaak maken deze vegetarische stoof tot ware herfstkampioen.
Aan de slag
Doe de gedroogde paddenstoelen in een kommetje, schenk er het heet water over en laat staan tot gebruik.
Snijd de kruiden uit de paddenstoelen voor risotto fijn. Halveer de kastanjechampignons en de grote paddenstoelen uit de mix.
Verhit de helft van de boter in de braadpan en bak de paddenstoelen met peper en zout 8 min. op hoog vuur bruin. Roer regelmatig.
Snijd ondertussen de sjalotten in halve ringen en de knoflook fijn. Schil de pastinaak, halveer in de lengte en snijd in halve plakken van ca. een ½ cm dik.
Neem de paddenstoelen uit de pan. Verhit de rest van de boter in de pan en bak de sjalot 5 min. op matig vuur. Voeg de knoflook en fijngesneden kruiden toe en bak 1 min. mee. Voeg de bloem toe en bak 2 min. Laat de paddenstoelenmix uitlekken, maar vang het vocht op. Snijd de gewelde paddenstoelen fijn.
Voeg de pastinaak, de gebakken en de gewelde paddenstoelen, het opgevangen vocht en het bier toe aan de sjalot en breng het geheel al roerend aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat 25 min. op matig vuur stoven. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de peterselie fijn en roer door de stoof.
Stoof met donker bier, paddenstoelen en pastinaak
Alle hartige smaken van bier, paddenstoelen en pastinaak maken deze vegetarische stoof tot ware herfstkampioen.
hoofdgerecht
null personen
365 kcal
30 min. bereiden
25 min. wachten
Aan de slag
Doe de gedroogde paddenstoelen in een kommetje, schenk er het heet water over en laat staan tot gebruik.
Snijd de kruiden uit de paddenstoelen voor risotto fijn. Halveer de kastanjechampignons en de grote paddenstoelen uit de mix.
Verhit de helft van de boter in de braadpan en bak de paddenstoelen met peper en zout 8 min. op hoog vuur bruin. Roer regelmatig.
Snijd ondertussen de sjalotten in halve ringen en de knoflook fijn. Schil de pastinaak, halveer in de lengte en snijd in halve plakken van ca. een ½ cm dik.
Neem de paddenstoelen uit de pan. Verhit de rest van de boter in de pan en bak de sjalot 5 min. op matig vuur. Voeg de knoflook en fijngesneden kruiden toe en bak 1 min. mee. Voeg de bloem toe en bak 2 min. Laat de paddenstoelenmix uitlekken, maar vang het vocht op. Snijd de gewelde paddenstoelen fijn.
Voeg de pastinaak, de gebakken en de gewelde paddenstoelen, het opgevangen vocht en het bier toe aan de sjalot en breng het geheel al roerend aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat 25 min. op matig vuur stoven. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de peterselie fijn en roer door de stoof.
combinatietip:
variatietip:
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
30 g Royal funghi gedroogde paddenstoelen
250 g heet water
400 g paddenstoelen voor risotto
250 g kastanjechampignons
50 g ongezouten roomboter
4 sjalotten
2 tenen knoflook
800 g pastinaken
3 el tarwebloem
330 ml donker bier
7½ g verse platte peterselie