Zoete-aardappelstamppot met pastinaak, spekjes & paddenstoelen
Stamp voor 2 personen, in een half uur op tafel.
Aan de slag
Schil de pastinaak en snijd in blokjes van 1 cm. Kook de pastinaak samen met de zoete aardappelblokjes en het bouillontablet in het water in 10 min. gaar Giet af en bewaar 200 ml kookvocht (per 2 personen).
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin. Scheur of snijd ondertussen de paddenstoelen in grove stukken en snijd de blaadjes van de kruiden uit de paddenstoelenmix fijn. Voeg de paddenstoelen en fijngesneden kruiden na 4 min. toe aan de spekjes. Roer regelmatig.
Snijd de selderij fijn. Stamp de zoete aardappel samen met de pastinaak en selderij met de pureestamper tot een grove puree. Roer het kookvocht erdoor voor extra smeuïgheid. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de stamppot over borden en verdeel de paddenstoelen en spekjes erover.
Zoete-aardappelstamppot met pastinaak, spekjes & paddenstoelen
Stamp voor 2 personen, in een half uur op tafel.
hoofdgerecht
null personen
810 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Schil de pastinaak en snijd in blokjes van 1 cm. Kook de pastinaak samen met de zoete aardappelblokjes en het bouillontablet in het water in 10 min. gaar Giet af en bewaar 200 ml kookvocht (per 2 personen).
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin. Scheur of snijd ondertussen de paddenstoelen in grove stukken en snijd de blaadjes van de kruiden uit de paddenstoelenmix fijn. Voeg de paddenstoelen en fijngesneden kruiden na 4 min. toe aan de spekjes. Roer regelmatig.
Snijd de selderij fijn. Stamp de zoete aardappel samen met de pastinaak en selderij met de pureestamper tot een grove puree. Roer het kookvocht erdoor voor extra smeuïgheid. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de stamppot over borden en verdeel de paddenstoelen en spekjes erover.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g pastinaken
450 g Aviko diepvries zoete aardappelblokjes
½ kippenbouillontablet
1 l water
175 g spekreepjes
200 g paddenstoelen voor risotto
20 g verse selderij
Dit heb je nodig
pureestamper