Stamppot met zoete aardappel en pastinaak
bewaar
bewaar

Stamppot met zoete aardappel en pastinaak

Stamppot nieuwe stijl! Zoete aardappel combineert lekker met pastinaak, boerenkool en chipolata uit de oven.

15 min. bereiden / 30 min. oventijd

8 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de aardappelen en pastinaak en snijd in gelijke stukken van 2 x 2 cm. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Leg de aardappelen en pastinaak samen met de chipolata en knoflook op een met bakpapier beklede bakplaat en schep om met de helft van de olie en de tijm. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Rooster ca. 30 min. in de oven.

Kook de boerenkool in een laagje water met zout in 10 min. beetgaar. Giet af en vang 1 kopje kookvocht op. Doe de boerenkool terug in de pan.

Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers ½ vrucht uit. Neem de bakplaat uit de oven. Stamp de groenten samen met het sinaasappelrasp, -sap en 3 el olie door de boerenkool met de pureestamper tot een grove puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg wat kookvocht toe als de stamppot te droog is. Serveer met de chipolata.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Stamppot met zoete aardappel en pastinaak

Stamppot nieuwe stijl! Zoete aardappel combineert lekker met pastinaak, boerenkool en chipolata uit de oven.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig