Pastinaak en zoete aardappel uit de oven
Een lekker bijgerecht met een vleugje mosterd. Deze geroosterde groenten zouden zomaar eens de ster van de avond kunnen zijn.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Boen de zoete aardappel schoon. Snijd de zoete aardappel en pastinaak in blokjes van 2 cm. Halveer de spruiten. Ris de naalden van de takjes rozemarijn en snijd fijn. Meng de rozemarijn met de ahornsiroop en mosterd.
Verdeel de groenten over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de olie en rooster ca. 15 min. in de oven. Haal de groenten uit de oven, verdeel de ahorn-mosterddressing erover, breng op smaak met peper en eventueel zout, schep goed om en rooster nog 10 min.
Pastinaak en zoete aardappel uit de oven
Een lekker bijgerecht met een vleugje mosterd. Deze geroosterde groenten zouden zomaar eens de ster van de avond kunnen zijn.
bijgerecht
null personen
325 kcal
10 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Boen de zoete aardappel schoon. Snijd de zoete aardappel en pastinaak in blokjes van 2 cm. Halveer de spruiten. Ris de naalden van de takjes rozemarijn en snijd fijn. Meng de rozemarijn met de ahornsiroop en mosterd.
Verdeel de groenten over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de olie en rooster ca. 15 min. in de oven. Haal de groenten uit de oven, verdeel de ahorn-mosterddressing erover, breng op smaak met peper en eventueel zout, schep goed om en rooster nog 10 min.
combinatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 zoete aardappelen
400 g pastinaken
350 g geschoonde spruitjes
7½ g verse rozemarijn
1 el ahornsiroop
4 el dijonmosterd
2 el milde olijfolie
Dit heb je nodig
bakpapier