Spruitjes-pastinaakkrans met sinaasappel
Roosteren geeft groenten meer smaak. Deze spruitjes-pastinaakkrans krijgt met wat sinaasappelrasp en tijm een feestelijke smaak. Gezond en kerst-proof!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Pers de knoflook uit. Halveer de spruiten. Schil de pastinaak en snijd in frieten van 1 cm dik. Meng de groenten met de olie knoflook en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Breng op smaak met peper en eventueel zout en rooster in de oven in ca. 25 min. gaar en goudbruin.
Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil van de vrucht. Snijd met een scherp mes het witte vlies van de sinaasappels en snijd de partjes tussen de vliesjes uit. Ris de blaadjes van de takjes tijm.
Leg een kleine kom in het midden van een ronde platte schaal. Verdeel rondom de kom alleen de spruiten. Verdeel de geroosterde pastinaak en sinaasappelparten sierlijk tussen de spruiten. Garneer met een ½ el sinaasappelrasp (per 8 personen) en de tijmblaadjes en breng op smaak met peper. Haal de kom weg en serveer.
Spruitjes-pastinaakkrans met sinaasappel
Roosteren geeft groenten meer smaak. Deze spruitjes-pastinaakkrans krijgt met wat sinaasappelrasp en tijm een feestelijke smaak. Gezond en kerst-proof!
bijgerecht
null personen
150 kcal
15 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Pers de knoflook uit. Halveer de spruiten. Schil de pastinaak en snijd in frieten van 1 cm dik. Meng de groenten met de olie knoflook en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Breng op smaak met peper en eventueel zout en rooster in de oven in ca. 25 min. gaar en goudbruin.
Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil van de vrucht. Snijd met een scherp mes het witte vlies van de sinaasappels en snijd de partjes tussen de vliesjes uit. Ris de blaadjes van de takjes tijm.
Leg een kleine kom in het midden van een ronde platte schaal. Verdeel rondom de kom alleen de spruiten. Verdeel de geroosterde pastinaak en sinaasappelparten sierlijk tussen de spruiten. Garneer met een ½ el sinaasappelrasp (per 8 personen) en de tijmblaadjes en breng op smaak met peper. Haal de kom weg en serveer.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 teen knoflook
700 g geschoonde spruitjes
400 g pastinaken
4 el milde olijfolie
2 handsinaasappels
5 g verse tijm
Dit heb je nodig
bakpapier