Spruitjes-pastinaakkrans met sinaasappel
bewaar
bewaar

Spruitjes-pastinaakkrans met sinaasappel

Roosteren geeft groenten meer smaak. Deze spruitjes-pastinaakkrans krijgt met wat sinaasappelrasp en tijm een feestelijke smaak. Gezond en kerst-proof!

15 min. bereiden / 25 min. oventijd

6 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 220 °C. Pers de knoflook uit. Halveer de spruiten. Schil de pastinaak en snijd in frieten van 1 cm dik. Meng de groenten met de olie knoflook en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Breng op smaak met peper en eventueel zout en rooster in de oven in ca. 25 min. gaar en goudbruin.

Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil van de vrucht. Snijd met een scherp mes het witte vlies van de sinaasappels en snijd de partjes tussen de vliesjes uit. Ris de blaadjes van de takjes tijm.

Leg een kleine kom in het midden van een ronde platte schaal. Verdeel rondom de kom alleen de spruiten. Verdeel de geroosterde pastinaak en sinaasappelparten sierlijk tussen de spruiten. Garneer met een ½ el sinaasappelrasp (per 8 personen) en de tijmblaadjes en breng op smaak met peper. Haal de kom weg en serveer.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Spruitjes-pastinaakkrans met sinaasappel

Roosteren geeft groenten meer smaak. Deze spruitjes-pastinaakkrans krijgt met wat sinaasappelrasp en tijm een feestelijke smaak. Gezond en kerst-proof!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig