Geroosterde pastinaak-spruitensalade
bewaar
bewaar

Geroosterde pastinaak-spruitensalade

Hoe herfst kan een herfstsalade zijn?

15 min. bereiden / 20 min. oventijd

6 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil en snijd de pastinaken in stukken van 2 cm. Halveer de spruiten. Meng de pastinaak en spruiten met de helft van de olie. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar.

Hak ondertussen de hazelnoten grof. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de noten 3 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord.

Pers de halve citroen uit. Klop de rest van de olie met een ½ el citroensap en de honingmosterd tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng de pastinaak en spruiten met de hazelnoten en dressing en verdeel over een schaal.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Geroosterde pastinaak-spruitensalade

Hoe herfst kan een herfstsalade zijn?

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig