Spruiten met appel en hazelnoten
bewaar
bewaar

Spruiten met appel en hazelnoten

Geen spruitjesfan? De appel maakt dit bijgerecht tóch lekker zoet.

15 min. bereiden

5 ingrediënten

Aan de slag

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Laat afkoelen op een bord en hak grof.

Halveer de spruitjes en kook ze in 6 min. beetgaar. Giet af.

Snijd ondertussen de appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in de lengte in plakken van ½ cm breed.

Smelt de boter in een hapjespan en bak de appel met de ahornsiroop 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de spruiten toe, schep om en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep op een schaal en garneer met de hazelnoten.

variatietipJe kunt de appel ook vervangen door peer of de hazelnoten door walnoten.
combinatietipCombineer dit groentegerecht met aardappelpuree en chipolataworstjes voor een heerlijke maaltijd. Dan is dit gerecht niet meer glutenvrij.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo - 01:19 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Spruiten met appel en hazelnoten

Geen spruitjesfan? De appel maakt dit bijgerecht tóch lekker zoet.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig