Spruiten met appel en hazelnoten
Geen spruitjesfan? De appel maakt dit bijgerecht tóch lekker zoet.
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Laat afkoelen op een bord en hak grof.
Halveer de spruitjes en kook ze in 6 min. beetgaar. Giet af.
Snijd ondertussen de appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in de lengte in plakken van ½ cm breed.
Smelt de boter in een hapjespan en bak de appel met de ahornsiroop 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de spruiten toe, schep om en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep op een schaal en garneer met de hazelnoten.
Noten, zaden en pitten roosteren
Instructievideo - 01:19 min.
Spruiten met appel en hazelnoten
Geen spruitjesfan? De appel maakt dit bijgerecht tóch lekker zoet.
bijgerecht
null personen
365 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Laat afkoelen op een bord en hak grof.
Halveer de spruitjes en kook ze in 6 min. beetgaar. Giet af.
Snijd ondertussen de appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in de lengte in plakken van ½ cm breed.
Smelt de boter in een hapjespan en bak de appel met de ahornsiroop 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de spruiten toe, schep om en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep op een schaal en garneer met de hazelnoten.
variatietip:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
95 g hazelnoten
700 g geschoonde spruitjes
2 Elstar appels
30 g ongezouten roomboter
2 el ahornsiroop