Spruiten-linzenschotel met falafelballetjes
Tover spruiten om van oer-Hollandse groente naar Midden-Oosterse ster.
Aan de slag
Breng de linzen met een laag water aan de kook. Kook ze in 20 min. beetgaar.
Schil ondertussen de zoete aardappel en snijd het vruchtvlees in blokjes van 2 cm. Halveer de spruiten.
Verhit 3/4 van de olie in de hapjespan en bak de aardappel, spruiten, baharat, peper en zout in 20 min. op middelhoog vuur beetgaar. Schep regelmatig om.
Was ondertussen de appel, snijd in vieren, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in stukjes. Doe in een grote schaal en besprenkel met de azijn.
Doe de helft van de blaadjes munt in een hoge beker, voeg de harissadip toe en pureer met de staafmixer tot een gladde saus. Snijd de rest van de blaadjes munt in reepjes.
Rol balletjes van het falafeldeeg. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de balletjes in 4 min. op middelhoog vuur rondom goudbruin. Neem uit de pan.
Giet de linzen af en schep samen met het spruitenmengsel door de appel. Bestrooi met de munt en serveer met de falafelballetjes en dip.
Spruiten-linzenschotel met falafelballetjes
Tover spruiten om van oer-Hollandse groente naar Midden-Oosterse ster.
hoofdgerecht
null personen
940 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Breng de linzen met een laag water aan de kook. Kook ze in 20 min. beetgaar.
Schil ondertussen de zoete aardappel en snijd het vruchtvlees in blokjes van 2 cm. Halveer de spruiten.
Verhit 3/4 van de olie in de hapjespan en bak de aardappel, spruiten, baharat, peper en zout in 20 min. op middelhoog vuur beetgaar. Schep regelmatig om.
Was ondertussen de appel, snijd in vieren, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in stukjes. Doe in een grote schaal en besprenkel met de azijn.
Doe de helft van de blaadjes munt in een hoge beker, voeg de harissadip toe en pureer met de staafmixer tot een gladde saus. Snijd de rest van de blaadjes munt in reepjes.
Rol balletjes van het falafeldeeg. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de balletjes in 4 min. op middelhoog vuur rondom goudbruin. Neem uit de pan.
Giet de linzen af en schep samen met het spruitenmengsel door de appel. Bestrooi met de munt en serveer met de falafelballetjes en dip.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
100 g gedroogde donkergroene linzen
250 g zoete aardappelen
200 g geschoonde spruitjes
4 el arachideolie
1½ tl baharat kruidenmix
1 Elstar appel
2 el appelciderazijn
7½ g verse munt
55 g harissadip
300 g vers falafeldeeg
Dit heb je nodig
staafmixer