Linzenschotel met cajunkruiden
bewaar
bewaar

Linzenschotel met cajunkruiden

Linzen, zoete aardappel, paprika en tomaat zorgen samen voor een vezelrijke schotel.

30 min. bereiden

9 ingrediënten

Aan de slag

Halveer ⅓ van de knoflook. Doe samen met de linzen en laurierblaadjes in een pan met koud water en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat de linzen 20 min. zachtjes koken. Giet af en verwijder de knoflook en laurier. Schil ondertussen de zoete aardappelen en snijd in blokjes van 1 cm.

Verhit de olie in een hapjespan en bak de blokjes met de cajunkruiden 10 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Pers na 8 min. de rest van de knoflook erboven en bak nog 2 min. mee. Verwijder ondertussen het steeltje en de zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in blokjes.

Voeg samen met de tomatenblokjes toe aan de zoete aardappel en warm 5 min. mee. Voeg de linzen toe en verwarm nog 2 min. Snijd de selderij fijn en roer door de linzenschotel.

algemeenWe gebruiken tomatenblokjes van AH Biologisch, omdat hier geen suiker aan toe gevoegd is.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Linzenschotel met cajunkruiden

Linzen, zoete aardappel, paprika en tomaat zorgen samen voor een vezelrijke schotel.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig