Linzenschotel met gegrilde chipolata
In een halfuurtje aan tafel? Kan hoor, met deze kruidige linzenschotel bijvoorbeeld.
Aan de slag
Maak de ui en knoflook schoon. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Was de paprika’s, verwijder de steelaanzet en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm.
Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 3 min. op laag vuur. Voeg de knoflook, paprika en baharat toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter en gril de worstjes in 8 min. rondom bruin en gaar.
Doe ondertussen de linzen in een vergiet, spoel af en laat uitlekken. Voeg de linzen samen met de abrikozen toe aan de paprika en verwarm 2 min.
Snijd de blaadjes van de munt fijn en meng door de yoghurt. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep het linzenmengsel in diepe borden en verdeel de worstjes erover. Serveer de muntyoghurt erbij.
Linzenschotel met gegrilde chipolata
In een halfuurtje aan tafel? Kan hoor, met deze kruidige linzenschotel bijvoorbeeld.
hoofdgerecht
null personen
615 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Maak de ui en knoflook schoon. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Was de paprika’s, verwijder de steelaanzet en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm.
Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 3 min. op laag vuur. Voeg de knoflook, paprika en baharat toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter en gril de worstjes in 8 min. rondom bruin en gaar.
Doe ondertussen de linzen in een vergiet, spoel af en laat uitlekken. Voeg de linzen samen met de abrikozen toe aan de paprika en verwarm 2 min.
Snijd de blaadjes van de munt fijn en meng door de yoghurt. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep het linzenmengsel in diepe borden en verdeel de worstjes erover. Serveer de muntyoghurt erbij.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 rode ui
1 teen knoflook
1 zak paprikamix
1 el traditionele olijfolie
1 tl baharat kruidenmix
225 g chipolataworstjes
400 g bruine linzen in blik
40 g gewelde abrikozen zonder pit
7½ g verse munt
85 g Griekse yoghurt
Dit heb je nodig
grillpan