Couscous met kip, winterpeen en abrikoos
bewaar
bewaar

Couscous met kip, winterpeen en abrikoos

Couscous en gewelde abrikozen gaan perfect samen. De sinaasappels in dit recept maken het fruitige tintje helemaal af.

20 min. bereiden / 25 min. oventijd

12 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 220 °C. Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en pers de vrucht uit. Rasp de knoflook fijn. Meng de helft van de knoflook, de helft van het sinaasappelrasp en de helft van het -sap, de helft van de za’atar en de helft van de olie in een kom. Snijd de kip in repen, meng door de marinade en laat staan tot gebruik. 

Schil de winterpeen en snijd in plakken van 1 cm. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de gemarineerde kip met de marinade over de bakplaat. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bak ca. 25 min. in de oven tot de kip gaar is.

Meng ondertussen de yoghurt met de rest van de knoflook en ⅕ van de azijn. Breng op smaak met peper. Snipper de ui en snijd de abrikozen in blokjes van een ½ cm. Meng de ui en abrikozen met de rest van de azijn en het water.

Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking met de aangegeven hoeveelheid water, de rest van het sinaasappelsap, sinaasappelrasp en de rest van de olie.

Serveer de couscous met de geroosterde peen en kip en bestrooi met de rest van de za’atar. Serveer met de yoghurtsaus en het ui-abrikozenmengsel.

vegatipOok lekker met vega kipstukjes of kikkererwten.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Couscous met kip, winterpeen en abrikoos

Couscous en gewelde abrikozen gaan perfect samen. De sinaasappels in dit recept maken het fruitige tintje helemaal af.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig