Tajine met kip en abrikoos
bewaar
bewaar

Tajine met kip en abrikoos

Tajine is niet alleen de naam van het gerecht, maar ook van de aardewerken stoofpot waar je het origineel in bereidt. Geen tajine in huis? Gebruik dan een grote braadpan met deksel.

25 min. bereiden / 30 min. wachten

10 ingrediënten

Aan de slag

Snipper de uien en snijd de tenen knoflook fijn. Schil de aardappelen en halveer in de lengte. Schil de winterpenen, halveer in de breedte en snijd in kwarten in de lengte.

Verhit de olie in de tajine of braadpan op middelhoog vuur. Fruit de ui in 5 min. goudbruin en glazig. Schep regelmatig om. Voeg de ras el hanout en knoflook toe en bak 1 min. mee. Voeg de kip toe en braad 5 min. aan. Schep halverwege om. Breng op smaak met zout.

Voeg de aardappel, abrikoos en het water toe aan de kip en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat in 30 min. gaar stoven met de deksel op de tajine. Voeg halverwege de peen toe.

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur. Rooster de amandelen in 8 min. krokant en bruin. Schep regelmatig om. Laat afkoelen op een bord.

Haal de deksel van de tajine, schep om en laat nog 6 min. koken tot de saus iets ingekookt is. Hak de geroosterde amandelen en garneer de tajine ermee.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Tajine met kip en abrikoos

Tajine is niet alleen de naam van het gerecht, maar ook van de aardewerken stoofpot waar je het origineel in bereidt. Geen tajine in huis? Gebruik dan een grote braadpan met deksel.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig