Tajine met kip en abrikoos
Tajine is niet alleen de naam van het gerecht, maar ook van de aardewerken stoofpot waar je het origineel in bereidt. Geen tajine in huis? Gebruik dan een grote braadpan met deksel.
Aan de slag
Snipper de uien en snijd de tenen knoflook fijn. Schil de aardappelen en halveer in de lengte. Schil de winterpenen, halveer in de breedte en snijd in kwarten in de lengte.
Verhit de olie in de tajine of braadpan op middelhoog vuur. Fruit de ui in 5 min. goudbruin en glazig. Schep regelmatig om. Voeg de ras el hanout en knoflook toe en bak 1 min. mee. Voeg de kip toe en braad 5 min. aan. Schep halverwege om. Breng op smaak met zout.
Voeg de aardappel, abrikoos en het water toe aan de kip en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat in 30 min. gaar stoven met de deksel op de tajine. Voeg halverwege de peen toe.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur. Rooster de amandelen in 8 min. krokant en bruin. Schep regelmatig om. Laat afkoelen op een bord.
Haal de deksel van de tajine, schep om en laat nog 6 min. koken tot de saus iets ingekookt is. Hak de geroosterde amandelen en garneer de tajine ermee.
Tajine met kip en abrikoos
Tajine is niet alleen de naam van het gerecht, maar ook van de aardewerken stoofpot waar je het origineel in bereidt. Geen tajine in huis? Gebruik dan een grote braadpan met deksel.
hoofdgerecht
null personen
605 kcal
25 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Snipper de uien en snijd de tenen knoflook fijn. Schil de aardappelen en halveer in de lengte. Schil de winterpenen, halveer in de breedte en snijd in kwarten in de lengte.
Verhit de olie in de tajine of braadpan op middelhoog vuur. Fruit de ui in 5 min. goudbruin en glazig. Schep regelmatig om. Voeg de ras el hanout en knoflook toe en bak 1 min. mee. Voeg de kip toe en braad 5 min. aan. Schep halverwege om. Breng op smaak met zout.
Voeg de aardappel, abrikoos en het water toe aan de kip en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat in 30 min. gaar stoven met de deksel op de tajine. Voeg halverwege de peen toe.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur. Rooster de amandelen in 8 min. krokant en bruin. Schep regelmatig om. Laat afkoelen op een bord.
Haal de deksel van de tajine, schep om en laat nog 6 min. koken tot de saus iets ingekookt is. Hak de geroosterde amandelen en garneer de tajine ermee.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 middelgrote uien
4 tenen knoflook
1 kg vastkokende aardappel
600 g winterpenen
3 el milde olijfolie
1½ el ras el hanout
600 g kipdrumsticks
75 g gewelde abrikozen zonder pit
200 ml kokend water
50 g ongebrande amandelen
Dit heb je nodig
tajine of braadpan