Linzenschotel met aardappel en abrikoos
Een stoof vol heerlijke -door Marokko geïnspireerde- warme smaken. Dat sudderen doet de ingrediënten goed.
Aan de slag
Verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak de krieltjes 10 min.
Snijd ondertussen de courgette in blokjes van 1 cm. Voeg de courgette met de harissa en ras el hanout toe aan de krieltjes en bak 5 min. mee.
Laat ondertussen de linzen uitlekken. Snijd de tomaten in partjes en de abrikozen in stukjes. Voeg de linzen, tomaten en abrikozen toe aan de krieltjes en laat op laag vuur nog 5 min. stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd ondertussen de peterselie fijn en garneer de stoofschotel ermee.
Linzenschotel met aardappel en abrikoos
Een stoof vol heerlijke -door Marokko geïnspireerde- warme smaken. Dat sudderen doet de ingrediënten goed.
hoofdgerecht
null personen
415 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak de krieltjes 10 min.
Snijd ondertussen de courgette in blokjes van 1 cm. Voeg de courgette met de harissa en ras el hanout toe aan de krieltjes en bak 5 min. mee.
Laat ondertussen de linzen uitlekken. Snijd de tomaten in partjes en de abrikozen in stukjes. Voeg de linzen, tomaten en abrikozen toe aan de krieltjes en laat op laag vuur nog 5 min. stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd ondertussen de peterselie fijn en garneer de stoofschotel ermee.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 el traditionele olijfolie
450 g voorgekookte krieltjes
1 courgette
1 tl harissa
1 tl ras el hanout specerijenmelange
800 g linzen in blik
1 schaal tastytom-trostomaten
80 g gewelde abrikozen zonder pit
20 g verse platte peterselie