'Marokkaanse' lamsbout
Malse lamsbout geïnspireerd door Marokkaanse smaken met abrikozen, ras el hanout en harissa.
Aan de slag
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de abrikozen in stukjes. Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Doe de ui, knoflook, saffraan, ras el hanout en harissa in de slowcooker. Voeg het sinaasappelsap en de –rasp, honing, abrikozen, rozijnen en tomatenblokjes toe. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de lamsbout toe en schep om. Doe de deksel op de pan en laat op de hoge stand ca. 4 uur garen, tot het vlees uit elkaar valt. Trek het vlees met 2 vorken in plukjes uit elkaar en roer door de saus.
'Marokkaanse' lamsbout
Malse lamsbout geïnspireerd door Marokkaanse smaken met abrikozen, ras el hanout en harissa.
hoofdgerecht
null personen
633 kcal
10 min. bereiden
240 min. wachten
Aan de slag
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de abrikozen in stukjes. Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Doe de ui, knoflook, saffraan, ras el hanout en harissa in de slowcooker. Voeg het sinaasappelsap en de –rasp, honing, abrikozen, rozijnen en tomatenblokjes toe. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de lamsbout toe en schep om. Doe de deksel op de pan en laat op de hoge stand ca. 4 uur garen, tot het vlees uit elkaar valt. Trek het vlees met 2 vorken in plukjes uit elkaar en roer door de saus.
bereidingstip:
bereidingstip:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 ui
2 tenen knoflook
10 gewelde abrikozen zonder pit
1 perssinaasappel
50 mg saffraan
1½ el ras el hanout specerijenmelange
1 el harissa
1 el vloeibare honing
100 g rozijnen
400 g tomatenblokjes
1 tl zout
1½ kg diepvries lamsbout zonder been van de vakslager
Dit heb je nodig
Slowcooker (4.7 liter)