Eenpansgerecht met linzen, courgette, tomaat en krieltjes
Eenpansgerechten zijn ideaal. Niet alleen voor de afwas, maar de smaken versterken elkaar ook.
Aan de slag
Verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak de krieltjes 10 min. Snijd de courgette in blokjes van 1 cm (brunoise). Voeg met de harissa en ras el hanout toe aan de krieltjes en bak 5 min. mee.
Laat ondertussen de linzen uitlekken. Snijd de tomaten in partjes en de abrikozen in stukjes. Voeg de linzen, tomaten en abrikozen toe aan het kriel-courgettemengsel en laat op laag vuur 5 min. stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd ondertussen de peterselie fijn en strooi over de schotel.
Brunoise snijden
Instructievideo - 00:38 min.
Eenpansgerecht met linzen, courgette, tomaat en krieltjes
Eenpansgerechten zijn ideaal. Niet alleen voor de afwas, maar de smaken versterken elkaar ook.
hoofdgerecht
null personen
415 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak de krieltjes 10 min. Snijd de courgette in blokjes van 1 cm (brunoise). Voeg met de harissa en ras el hanout toe aan de krieltjes en bak 5 min. mee.
Laat ondertussen de linzen uitlekken. Snijd de tomaten in partjes en de abrikozen in stukjes. Voeg de linzen, tomaten en abrikozen toe aan het kriel-courgettemengsel en laat op laag vuur 5 min. stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd ondertussen de peterselie fijn en strooi over de schotel.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 el traditionele olijfolie
450 g krieltjes
1 courgette
1 tl harissa
1 el ras el hanout specerijenmelange
800 g linzen in pot
1 schaal Tasty Tom trostomaat
80 g gedroogde abrikozen zonder pit
10 g verse platte peterselie