Linzenschotel met zuurkool & ham
De appelsap zorgt ervoor dat de zuurkool zijn zure karakter een beetje verliest.
Aan de slag
Doe de linzen met het water in een steelpan. Breng aan de kook en kook in 20 min. beetgaar. Snipper ondertussen de ui. Verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak de ui 2 min.
Doe de zuurkool in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg de zuurkool samen met de appelsap, vadouvan, peper en eventueel zout toe aan de ui en stoof op laag vuur 15 min. Schep regelmatig om. Halveer ondertussen de paprika’s, verwijder met een scherp mes de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne halve ringen. Snijd de ham in repen. Giet de linzen af en meng samen met de paprika en ham door de zuurkool.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Linzenschotel met zuurkool & ham
De appelsap zorgt ervoor dat de zuurkool zijn zure karakter een beetje verliest.
hoofdgerecht
null personen
460 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Doe de linzen met het water in een steelpan. Breng aan de kook en kook in 20 min. beetgaar. Snipper ondertussen de ui. Verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak de ui 2 min.
Doe de zuurkool in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg de zuurkool samen met de appelsap, vadouvan, peper en eventueel zout toe aan de ui en stoof op laag vuur 15 min. Schep regelmatig om. Halveer ondertussen de paprika’s, verwijder met een scherp mes de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne halve ringen. Snijd de ham in repen. Giet de linzen af en meng samen met de paprika en ham door de zuurkool.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g gedroogde donkergroene linzen
1 l water
1 ui
2 el traditionele olijfolie
500 g gekookte wijnzuurkool
200 ml appelsap
2 tl vadouvan kruidenmix
2 zoete puntpaprika's
200 g gerookte boerenachterham