Worst-linzenschotel
bewaar
bewaar

Worst-linzenschotel

1 x koken 2 x eten! Vandaag eet je een linzenschotel, morgen tover je de schotel met wat extra ingrediënten om tot een frittata: lekker makkelijk én superlekker!

25 min. bereiden

10 ingrediënten

Aan de slag

Snijd de bleekselderij in boogjes. Snijd de knoflook fijn. Laat de linzen uitlekken in een vergiet en spoel onder koud stromend water.

Verhit 2 el olie in een hapjespan of grote pan met dikke bodem. Bak de bleekselderij, knoflook en hutspotgroenten met de paprikapoeder en het venkelzaad 5 min. op hoog vuur.

Meng de linzen en pastasaus erdoor en laat 15 min. op laag vuur zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Verhit ondertussen 2 el olie in een koekenpan en bak de worstjes in 10 min. rondom goudbruin en gaar. Keer regelmatig.

Meng ondertussen de waterkers met de rest van de olie. Bewaar van één derde van de linzenschotel voor de volgende dag en serveer de rest samen met de worstjes en waterkers.

algemeenVoor de volgende dag! Verwarm de oven voor op 200 °C. Klop 4 eieren los en meng door de achtergehouden linzenschotel. Verhit 2 el olie in een koekenpan en voeg het ei-linzenmengsel toe. Laat op laag vuur met de deksel op de pan in 15 min. stollen. Bak ondertussen 2 ambachtelijke baguettes (brood, AH Excellent) ca. 8 min. in de oven. Snijd het brood in sneetjes. Verdeel de frittata in kwarten, serveer met het brood en 1 potje bruschetta topping tomaat (195 g) en garneer met 25 g waterkers (zak 75 g).
combinatietipLekker met een schep Griekse yoghurt; dan is het gerecht niet meer lactosevrij.

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Worst-linzenschotel

1 x koken 2 x eten! Vandaag eet je een linzenschotel, morgen tover je de schotel met wat extra ingrediënten om tot een frittata: lekker makkelijk én superlekker!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig