Worst-linzenschotel
1 x koken 2 x eten! Vandaag eet je een linzenschotel, morgen tover je de schotel met wat extra ingrediënten om tot een frittata: lekker makkelijk én superlekker!
Aan de slag
Snijd de bleekselderij in boogjes. Snijd de knoflook fijn. Laat de linzen uitlekken in een vergiet en spoel onder koud stromend water.
Verhit 2 el olie in een hapjespan of grote pan met dikke bodem. Bak de bleekselderij, knoflook en hutspotgroenten met de paprikapoeder en het venkelzaad 5 min. op hoog vuur.
Meng de linzen en pastasaus erdoor en laat 15 min. op laag vuur zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit ondertussen 2 el olie in een koekenpan en bak de worstjes in 10 min. rondom goudbruin en gaar. Keer regelmatig.
Meng ondertussen de waterkers met de rest van de olie. Bewaar van één derde van de linzenschotel voor de volgende dag en serveer de rest samen met de worstjes en waterkers.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Worst-linzenschotel
1 x koken 2 x eten! Vandaag eet je een linzenschotel, morgen tover je de schotel met wat extra ingrediënten om tot een frittata: lekker makkelijk én superlekker!
hoofdgerecht
null personen
450 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de bleekselderij in boogjes. Snijd de knoflook fijn. Laat de linzen uitlekken in een vergiet en spoel onder koud stromend water.
Verhit 2 el olie in een hapjespan of grote pan met dikke bodem. Bak de bleekselderij, knoflook en hutspotgroenten met de paprikapoeder en het venkelzaad 5 min. op hoog vuur.
Meng de linzen en pastasaus erdoor en laat 15 min. op laag vuur zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit ondertussen 2 el olie in een koekenpan en bak de worstjes in 10 min. rondom goudbruin en gaar. Keer regelmatig.
Meng ondertussen de waterkers met de rest van de olie. Bewaar van één derde van de linzenschotel voor de volgende dag en serveer de rest samen met de worstjes en waterkers.
algemeen:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
½ struik bleekselderij
4 tenen knoflook
800 g bruine linzen in blik
5 el traditionele olijfolie
1 kg verse gesneden hutspotgroenten
1 el gerookte-paprikapoeder zoet
1 el venkelzaad
390 g pastasaus basis kappertjes en oregano
270 g verse Catalaanse braadworsten
50 g waterkers