Wittebonenstoof met worst
Slanke en toch goedgevulde schotel van peen, limabonen, tomatensaus en ui
Aan de slag
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de winterpeen in blokjes van 1 cm (brunoise). Spoel de bonen in een vergiet af met koud water en laat uitlekken.
Verhit de olie in een braadpan en bak de worsten op middelhoog vuur in 5 min. rondom bruin. Neem uit de pan. Bak in dezelfde pan de ui, knoflook en winterpeen op middelhoog vuur 3 min.
Doe de worsten terug in de pan en voeg de pastasaus en oregano toe. Breng aan de kook en voeg de bonen toe. Laat op laag vuur zonder deksel 10 min. stoven. Bestrooi vlak voor het serveren met de croutons.
Brunoise snijden
Instructievideo - 00:38 min.
Wittebonenstoof met worst
Slanke en toch goedgevulde schotel van peen, limabonen, tomatensaus en ui
hoofdgerecht
null personen
405 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de winterpeen in blokjes van 1 cm (brunoise). Spoel de bonen in een vergiet af met koud water en laat uitlekken.
Verhit de olie in een braadpan en bak de worsten op middelhoog vuur in 5 min. rondom bruin. Neem uit de pan. Bak in dezelfde pan de ui, knoflook en winterpeen op middelhoog vuur 3 min.
Doe de worsten terug in de pan en voeg de pastasaus en oregano toe. Breng aan de kook en voeg de bonen toe. Laat op laag vuur zonder deksel 10 min. stoven. Bestrooi vlak voor het serveren met de croutons.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 tenen knoflook
1 ui
250 g winterpeen
800 g limabonen in blik
6 Catalaanse braadworsten
2 el traditionele olijfolie
4 tl gedroogde oregano
390 g pastasaus basilicum
40 g knoflookcroutons