Gebakken aubergine met kikkererwten en Catalaanse worst
Als de groente heerlijk gaar uit de oven komt, maak je dit gerecht helemaal af met frisse munt.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de aubergine in blokjes van 1½ cm en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat.
Halveer de knoflook in de lengte. Pers de helft hiervan met de knoflookpers boven de aubergine. Besprenkel met 4/5 van de olie en bestrooi met peper en eventueel zout en schep om. Rooster de aubergine in ca. 25 min. gaar in de oven.
Verhit ondertussen de grillpan en gril de worstjes in 15 min. rondom goudbruin en gaar. Snijd ondertussen de rest van de knoflook fijn. Snijd de tomaten in kwarten.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de knoflook en oregano 1 min. Voeg de tomaat toe en bak nog 3 min. Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel af onder stromend koud water.
Doe de kikkererwten bij de tomaten en stoof 5 min. op laag vuur. Voeg de azijn toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de blaadjes van de munt fijn. Verdeel de aubergine, worst en het tomaten-kikkererwtenmengsel over de borden. Bestrooi de aubergine met de munt en serveer.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Gebakken aubergine met kikkererwten en Catalaanse worst
Als de groente heerlijk gaar uit de oven komt, maak je dit gerecht helemaal af met frisse munt.
hoofdgerecht
null personen
705 kcal
20 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de aubergine in blokjes van 1½ cm en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat.
Halveer de knoflook in de lengte. Pers de helft hiervan met de knoflookpers boven de aubergine. Besprenkel met 4/5 van de olie en bestrooi met peper en eventueel zout en schep om. Rooster de aubergine in ca. 25 min. gaar in de oven.
Verhit ondertussen de grillpan en gril de worstjes in 15 min. rondom goudbruin en gaar. Snijd ondertussen de rest van de knoflook fijn. Snijd de tomaten in kwarten.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de knoflook en oregano 1 min. Voeg de tomaat toe en bak nog 3 min. Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel af onder stromend koud water.
Doe de kikkererwten bij de tomaten en stoof 5 min. op laag vuur. Voeg de azijn toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de blaadjes van de munt fijn. Verdeel de aubergine, worst en het tomaten-kikkererwtenmengsel over de borden. Bestrooi de aubergine met de munt en serveer.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 aubergine
1 teen knoflook
2 el milde olijfolie
270 g Catalaanse braadworsten
190 g Tasty Tom trostomaten
2 tl gedroogde oregano
400 g kikkererwten in blik
1 tl azijn
7½ g verse munt
Dit heb je nodig
bakpapier
grillpan