Bonenstoof met courgette, aubergine en worstjes
Zeg je najaar, dan zeg je stoven. Deze keer met véél groenten, véél bonen en vooral: véél smaak.
Aan de slag
Snijd de courgette en aubergine in blokjes van 1½ cm (brunoise). Snijd de uien in halve ringen, de tomaten in blokjes en de worstjes met een scherp mes in plakjes van 2 cm dik.
Spoel de bonen in een vergiet af onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Haal de blaadjes van de takjes tijm.
Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de worst en ui op middelhoog vuur 4 min. Voeg de courgette en aubergine toe en bak 4 min. mee.
Voeg de tomaten, tijm en bonen toe en laat op laag vuur 10 min. stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Brunoise snijden
Instructievideo - 00:38 min.
Bonenstoof met courgette, aubergine en worstjes
Zeg je najaar, dan zeg je stoven. Deze keer met véél groenten, véél bonen en vooral: véél smaak.
hoofdgerecht
null personen
420 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de courgette en aubergine in blokjes van 1½ cm (brunoise). Snijd de uien in halve ringen, de tomaten in blokjes en de worstjes met een scherp mes in plakjes van 2 cm dik.
Spoel de bonen in een vergiet af onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Haal de blaadjes van de takjes tijm.
Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de worst en ui op middelhoog vuur 4 min. Voeg de courgette en aubergine toe en bak 4 min. mee.
Voeg de tomaten, tijm en bonen toe en laat op laag vuur 10 min. stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 courgette
1 aubergine
2 rode uien
400 g trostomaten
270 g Catalaanse braadworsten
400 g borlottibonen uit blik
6 takjes verse tijm
400 g cannellinibonen
2 el traditionele olijfolie