Borlottibonenstoof met worstjes en aubergine
Hier warm je zeker van op! Goedgevulde stoofpot met worst en borlottibonen.
Aan de slag
Spoel de borlottibonen schoon onder koud stromend water. Laat uitlekken in een vergiet. Snijd de aubergine in blokjes van 1 x 1 cm.
Verhit de helft van de olijfolie in een pan met dikke bodem en bak de aubergine 5 min. op hoog vuur goudbruin en gaar. Schep de aubergine uit de pan op een bord en houd apart.
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Schil de winterpeen en snijd in blokjes van 1 x 1 cm. Snijd de bleekselderij in boogjes.
Verhit de rest van de olie in dezelfde pan en bak de ui, knoflook, peen, bleekselderij en rozemarijn 5 min. op hoog vuur.
Voeg de wijn toe en laat 3 min. meekoken. Voeg de tomatenblokjes, het water, de bonen, het bouillontablet, het laurierblaadje en de worstjes toe. Breng aan de kook. Laat met de deksel op de pan op laag vuur 40 min. Voeg de laatste 10 min. de aubergine toe en laat even pruttelen zonder deksel op de pan.
Snijd ondertussen de peterselie fijn.
Verwijder de takjes rozemarijn en het laurierblaadje. Breng op smaak met de helft van de peterselie, peper en eventueel zout. Neem de worstjes uit de pan, snijd in plakjes en schep door de stoof. Serveer met de rest van de peterselie.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Borlottibonenstoof met worstjes en aubergine
Hier warm je zeker van op! Goedgevulde stoofpot met worst en borlottibonen.
hoofdgerecht
null personen
535 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Spoel de borlottibonen schoon onder koud stromend water. Laat uitlekken in een vergiet. Snijd de aubergine in blokjes van 1 x 1 cm.
Verhit de helft van de olijfolie in een pan met dikke bodem en bak de aubergine 5 min. op hoog vuur goudbruin en gaar. Schep de aubergine uit de pan op een bord en houd apart.
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Schil de winterpeen en snijd in blokjes van 1 x 1 cm. Snijd de bleekselderij in boogjes.
Verhit de rest van de olie in dezelfde pan en bak de ui, knoflook, peen, bleekselderij en rozemarijn 5 min. op hoog vuur.
Voeg de wijn toe en laat 3 min. meekoken. Voeg de tomatenblokjes, het water, de bonen, het bouillontablet, het laurierblaadje en de worstjes toe. Breng aan de kook. Laat met de deksel op de pan op laag vuur 40 min. Voeg de laatste 10 min. de aubergine toe en laat even pruttelen zonder deksel op de pan.
Snijd ondertussen de peterselie fijn.
Verwijder de takjes rozemarijn en het laurierblaadje. Breng op smaak met de helft van de peterselie, peper en eventueel zout. Neem de worstjes uit de pan, snijd in plakjes en schep door de stoof. Serveer met de rest van de peterselie.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g borlottibonen uit blik
1 aubergine
4 el traditionele olijfolie
1 ui
2 tenen knoflook
250 g winterpeen
3 stengels bleekselderij
2 takjes rozemarijn
150 ml Gigondas rode wijn
400 g tomatenblokjes
300 ml kraanwater
3 kippenbouillontabletten
1 gedroogde laurierblaadjes
400 g varkensbraadworsten
15 g verse platte peterselie