Italiaans draadjesvlees
Door het vlees eerst te marineren in wijn, wordt het nóg malser.
Aan de slag
Zorg dat de sucadelappen op kamertemperatuur zijn. Leg het vlees in een schaal en schenk de wijn erbij. Snijd ui in halve ringen en knoflook in dunne plakjes. Voeg rozemarijn, ui en 2/3 knoflook toe. Laat afgedekt 1 uur marineren op kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 140 °C. Verhit olie in een braadpan en bak de spekreepjes in 10 min. uit.
Snijd de bleekselderij in stukjes, en winterpeen in plakjes. Voeg de rest van de knoflook, bleekselderij en winterpeen toe aan de spekjes. Bak op laag vuur 10 min. Neem de groenten uit de pan.
Neem het vlees uit de marinade en dep droog met keukenpapier. Bewaar de marinade. Verhit de olie in de braadpan en bak het vlees op middelhoog vuur in 3 min. rondom bruin. Voeg de marinade, groenten, tomatenpuree en water toe.
Doe de deksel op de pan, zet in de oven en laat 5 uur stoven. Neem na 4 uur de deksel van de pan. Neem uit de oven en verwijder eventueel de rozemarijn.
Vlaams draadjesvlees maken
Instructievideo - 06:21 min.
Italiaans draadjesvlees
Door het vlees eerst te marineren in wijn, wordt het nóg malser.
bijgerecht
null personen
455 kcal
20 min. bereiden
60 min. wachten
300 min. oventijd
Aan de slag
Zorg dat de sucadelappen op kamertemperatuur zijn. Leg het vlees in een schaal en schenk de wijn erbij. Snijd ui in halve ringen en knoflook in dunne plakjes. Voeg rozemarijn, ui en 2/3 knoflook toe. Laat afgedekt 1 uur marineren op kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 140 °C. Verhit olie in een braadpan en bak de spekreepjes in 10 min. uit.
Snijd de bleekselderij in stukjes, en winterpeen in plakjes. Voeg de rest van de knoflook, bleekselderij en winterpeen toe aan de spekjes. Bak op laag vuur 10 min. Neem de groenten uit de pan.
Neem het vlees uit de marinade en dep droog met keukenpapier. Bewaar de marinade. Verhit de olie in de braadpan en bak het vlees op middelhoog vuur in 3 min. rondom bruin. Voeg de marinade, groenten, tomatenpuree en water toe.
Doe de deksel op de pan, zet in de oven en laat 5 uur stoven. Neem na 4 uur de deksel van de pan. Neem uit de oven en verwijder eventueel de rozemarijn.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g sucadelappen
300 ml rode wijn
2 uien
3 tenen knoflook
2 takjes rozemarijn
4 el traditionele olijfolie
125 g magere spekreepjes
2 stengels bleekselderij
250 g winterpeen
70 g tomatenpuree
100 ml kraanwater