Polenta lasagne bolognese
Heel bijzonder: de lasagnebladen maak je van polenta.
Aan de slag
Breng het water aan de kook en voeg al roerend de polenta toe. Laat 5 min. al roerend zachtjes koken. Neem de pan van het vuur en giet de polenta op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de polenta over het bakpapier en leg er nog een vel bakpapier op. Rol de polenta met een deegroller uit tot een rechthoekige lap van 3 mm dik. Laat afkoelen zodat de polenta kan opstijven.
Snipper ondertussen de uien. Snijd de knoflook fijn. Schil de winterpeen en snijd in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Snijd de bleekselderij en in dunne boogjes. Verhit 2 el olie in een hapjespan en bak de ui en ⅔ van de knoflook 1 min. op hoog vuur. Voeg de peen, bleekselderij en spek toe en bak 5 min. Voeg het gehakt toe en bak in 4 min. rul. Doe de rode wijn en tomatenblokjes erbij en schep om. Laat de bolognesesaus met de deksel op de pan 20 min. op laag vuur stoven. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een wok en roerbak de spinazie en de rest van de knoflook 3 min. op hoog vuur. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout. Doe in een vergiet en laat uitlekken. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C.
Verwijder voorzichtig het bovenste vel bakpapier en snijd de polenta in rechthoekige plakken ter grootte van de cakevorm. Verdeel 3 el bolognesesaus over de bodem van de cakevorm en leg er ⅓ van de plakken polenta op. Schep daarop de helft van de saus, de helft van de spinazie en ⅓ van de kaas. Dek af met ⅓ van de plakken polenta. Schep hierop de rest van de saus, spinazie en ⅓ van de kaas. Dek af met de rest van de polenta en bestrooi met de rest van de kaas. Bak de lasagne ca. 30 min. in het midden van de oven en serveer.
Polenta maken
Instructievideo - 02:22 min.
Brunoise snijden
Instructievideo - 00:38 min.
Polenta lasagne bolognese
Heel bijzonder: de lasagnebladen maak je van polenta.
hoofdgerecht
null personen
835 kcal
45 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Breng het water aan de kook en voeg al roerend de polenta toe. Laat 5 min. al roerend zachtjes koken. Neem de pan van het vuur en giet de polenta op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de polenta over het bakpapier en leg er nog een vel bakpapier op. Rol de polenta met een deegroller uit tot een rechthoekige lap van 3 mm dik. Laat afkoelen zodat de polenta kan opstijven.
Snipper ondertussen de uien. Snijd de knoflook fijn. Schil de winterpeen en snijd in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Snijd de bleekselderij en in dunne boogjes. Verhit 2 el olie in een hapjespan en bak de ui en ⅔ van de knoflook 1 min. op hoog vuur. Voeg de peen, bleekselderij en spek toe en bak 5 min. Voeg het gehakt toe en bak in 4 min. rul. Doe de rode wijn en tomatenblokjes erbij en schep om. Laat de bolognesesaus met de deksel op de pan 20 min. op laag vuur stoven. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een wok en roerbak de spinazie en de rest van de knoflook 3 min. op hoog vuur. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout. Doe in een vergiet en laat uitlekken. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C.
Verwijder voorzichtig het bovenste vel bakpapier en snijd de polenta in rechthoekige plakken ter grootte van de cakevorm. Verdeel 3 el bolognesesaus over de bodem van de cakevorm en leg er ⅓ van de plakken polenta op. Schep daarop de helft van de saus, de helft van de spinazie en ⅓ van de kaas. Dek af met ⅓ van de plakken polenta. Schep hierop de rest van de saus, spinazie en ⅓ van de kaas. Dek af met de rest van de polenta en bestrooi met de rest van de kaas. Bak de lasagne ca. 30 min. in het midden van de oven en serveer.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
700 ml kraanwater
150 g polenta maisgries
2 rode uien
3 tenen knoflook
250 g winterpeen
½ struik bleekselderij
3 el traditionele olijfolie
100 g magere gerookte spekreepjes
300 g rundergehakt
125 ml rode wijn
400 g tomatenblokjes
400 g wilde spinazie
300 g geraspte belegen 30+ kaas
Dit heb je nodig
bakplaat
bakpapier
deegroller
wok
cakevorm