Couscous met Catalaanse braadworstjes & gebakken aubergine
Een mix van werelden op je bord.
Aan de slag
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd ondertussen de aubergine in blokjes van 1 cm. Verhit 2 el olie in een hapjespan en bak de aubergine in 13 min. op middelhoog vuur goudbruin. Verhit ondertussen ½ el olie in een koekenpan en bak de worstjes op middelhoog vuur in 12 min. rondom goudbruin en gaar. Snijd ondertussen de munt fijn. Roer de couscous los met een vork en meng de rest van de olie en 2/3 van de munt door de couscous. Voeg de saus toe aan de aubergine en verwarm nog 3 min.
Verdeel de couscous over 4 borden en schep de saus erop. Verdeel de worst erover en bestrooi met de rest van de munt.
Couscous met Catalaanse braadworstjes & gebakken aubergine
Een mix van werelden op je bord.
hoofdgerecht
null personen
825 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd ondertussen de aubergine in blokjes van 1 cm. Verhit 2 el olie in een hapjespan en bak de aubergine in 13 min. op middelhoog vuur goudbruin. Verhit ondertussen ½ el olie in een koekenpan en bak de worstjes op middelhoog vuur in 12 min. rondom goudbruin en gaar. Snijd ondertussen de munt fijn. Roer de couscous los met een vork en meng de rest van de olie en 2/3 van de munt door de couscous. Voeg de saus toe aan de aubergine en verwarm nog 3 min.
Verdeel de couscous over 4 borden en schep de saus erop. Verdeel de worst erover en bestrooi met de rest van de munt.
variatietip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g couscous
2 aubergines
5 el (olijf)olie
6 Catalaanse braadworsten
15 g verse munt
690 g passata di pomodoro fijn gekruid