Lasagnette met aubergine-tomatensaus & ricotta
Het handige aan lasagnette is dat het veel sneller klaar is dan een lasagne. Kun je zo aan tafel!
Aan de slag
Snijd de aubergines in blokjes van 1 cm. Verhit de olie in een hapjespan en bak de aubergine op middelhoog tot hoog vuur in 10 min. goudbruin. Voeg de passata toe, breng aan de kook, zet het vuur laag en verwarm nog 2 min. Breng de saus op smaak met peper en zout.
Snijd ondertussen de lasagnebladen in de lengte in 4 linten (lasagnette). Kook deze als de saus bijna klaar is in een grote pan met ruim water en zout in 4 min. gaar. Giet af, meng meteen met de saus en verdeel over de borden. Verdeel de kappertjes en de ricotta over de lasagnette.
Lasagnette met aubergine-tomatensaus & ricotta
Het handige aan lasagnette is dat het veel sneller klaar is dan een lasagne. Kun je zo aan tafel!
hoofdgerecht
null personen
640 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de aubergines in blokjes van 1 cm. Verhit de olie in een hapjespan en bak de aubergine op middelhoog tot hoog vuur in 10 min. goudbruin. Voeg de passata toe, breng aan de kook, zet het vuur laag en verwarm nog 2 min. Breng de saus op smaak met peper en zout.
Snijd ondertussen de lasagnebladen in de lengte in 4 linten (lasagnette). Kook deze als de saus bijna klaar is in een grote pan met ruim water en zout in 4 min. gaar. Giet af, meng meteen met de saus en verdeel over de borden. Verdeel de kappertjes en de ricotta over de lasagnette.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 aubergines
3 el milde olijfolie
690 g passata di pomodoro fijn gekruid
500 g verse lasagnebladen
2 el kappertjes
250 g ricotta