Verse tortelloni met tonijn en tomatensaus
Eten op z'n Italiaans vanavond!
Aan de slag
Breng een ruime pan water aan de kook. Laat de tonijn uitlekken. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en bak de roerbakgroente met de knoflook 4 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomatensaus, crème fraîche en de helft van de tonijn toe en verwarm 8 min. op laag vuur. Voeg ondertussen de tortelloni toe aan het kokende water en kook in 6 min. beetgaar.
Halveer ondertussen de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een theelepel. Halveer nogmaals in de lengte en snijd in stukjes. Meng met de Hollandse rauwkost en dressing. Giet de tortelloni af en verdeel over de borden. Verdeel het groente-tonijnmengsel erover en de salade ernaast. Verdeel de rest van de tonijn over de tortelloni.
Verse tortelloni met tonijn en tomatensaus
Eten op z'n Italiaans vanavond!
hoofdgerecht
null personen
795 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Breng een ruime pan water aan de kook. Laat de tonijn uitlekken. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en bak de roerbakgroente met de knoflook 4 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomatensaus, crème fraîche en de helft van de tonijn toe en verwarm 8 min. op laag vuur. Voeg ondertussen de tortelloni toe aan het kokende water en kook in 6 min. beetgaar.
Halveer ondertussen de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een theelepel. Halveer nogmaals in de lengte en snijd in stukjes. Meng met de Hollandse rauwkost en dressing. Giet de tortelloni af en verdeel over de borden. Verdeel het groente-tonijnmengsel erover en de salade ernaast. Verdeel de rest van de tonijn over de tortelloni.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
320 g tonijnstukken in water
1 teen knoflook
2 el traditionele olijfolie
400 g Italiaanse roerbakgroente champignons
690 g passata di pomodoro fijn gekruid
125 g crème fraîche light
500 g verse tortelloni kaas & noten
1 komkommer
150 g Hollandse rauwkost
4 el dressing balsamico