Viscurry met spinazie en kikkererwten
bewaar
bewaar

Viscurry met spinazie en kikkererwten

Makkelijke Indiase curry die in een half uurtje op tafel staat.

30 min. bereiden

8 ingrediënten

Aan de slag

Verhit de helft van de olie in een wok, voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken. Doe de spinazie in een vergiet en druk met de achterkant van een lepel het vocht er goed uit. Snijd de spinazie grof.

Snijd de ui fijn. Schil en rasp de gember. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en roerbak de ui, gember en garam masala 2 min. op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de tomaten in parten. Voeg toe en laat op laag vuur 3 min. koken. Roer regelmatig. Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken in een vergiet. Voeg de kikkererwten en spinazie toe aan de tomaten en laat 4 min. zachtjes koken.

Snijd ondertussen de scholfilets in stukken van 4 cm. Draai het vuur uit, schep de schol voorzichtig door de curry. Doe de deksel op de pan en laat 5 min. staan.

variatietipHoud je van pittig, voeg dan een fijngesneden rode peper toe.

Gember gebruiken

Instructievideo - 01:26 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Viscurry met spinazie en kikkererwten

Makkelijke Indiase curry die in een half uurtje op tafel staat.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig