Zalmcurry met spinazie en kikkererwten
Gember, kruidenpasta, kokosmelk: in deze smaakvolle curry proef je India.
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de uien in halve ringen. Schil de gember en snijd fijn. Snijd de tomaten in blokjes. Verhit de olie in een wok en fruit de ui, gember en currypasta 3 min. op laag vuur.
Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg de kokosmelk, kikkererwten en tomatenblokjes toe aan de curry en breng al roerend aan de kook. Laat 5 min. op laag vuur koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd ondertussen de zalm in blokjes van 2 cm. Snijd de limoen in partjes en de spinazie grof. Voeg de zalm en spinazie toe aan de curry en schep voorzichtig om tot de spinazie geslonken is en de zalm gaar. Dit duurt ca. 3 min. Breng eventueel op smaak met zout. Serveer met de rijst en de limoen.
Zalmcurry met spinazie en kikkererwten
Gember, kruidenpasta, kokosmelk: in deze smaakvolle curry proef je India.
hoofdgerecht
null personen
575 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de uien in halve ringen. Schil de gember en snijd fijn. Snijd de tomaten in blokjes. Verhit de olie in een wok en fruit de ui, gember en currypasta 3 min. op laag vuur.
Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg de kokosmelk, kikkererwten en tomatenblokjes toe aan de curry en breng al roerend aan de kook. Laat 5 min. op laag vuur koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd ondertussen de zalm in blokjes van 2 cm. Snijd de limoen in partjes en de spinazie grof. Voeg de zalm en spinazie toe aan de curry en schep voorzichtig om tot de spinazie geslonken is en de zalm gaar. Dit duurt ca. 3 min. Breng eventueel op smaak met zout. Serveer met de rijst en de limoen.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
150 g zilvervliesrijst
2 uien
4 cm verse gember
2 tomaten
1 el (arachide)olie
2 el mild curry paste
400 g kikkererwten in blik
200 ml kokosmelk
300 g verse zalmfilets
400 g wilde spinazie
1 limoen