Curry met kokosmelk, kikkererwten en spitskool
Voor curry met kokosmelk zijn we altijd te porren! Bij deze versie heb je ook nog eens direct je dagelijkse portie groente binnen. Win-win!
Aan de slag
Snijd de uien in halve ringen en de knoflook in dunne plakjes. Schil de winterpeen, snijd in de lengte doormidden en de helften in plakjes.
Verhit de helft van de olie in een braadpan en bak de ui met de knoflook, winterpeen en boemboe 10 min. op middelhoog vuur. Voeg de kokosmelk, tomatenblokjes en het water toe.
Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg de kikkererwten toe en laat de curry 30 min. op laag vuur garen met het deksel op de pan. Haal de laatste 15 min. de deksel van de pan. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat met het deksel op de pan staan tot gebruik. Snijd ondertussen de harde kern uit de spitskool en snijd de kool in de breedte in repen van 2 cm.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en roerbak de spitskool 10 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de koriander fijn.
Verdeel de curry over de borden en verdeel de spitskool erover. Bestrooi met de koriander en serveer met de rijst.
Curry met kokosmelk, kikkererwten en spitskool
Voor curry met kokosmelk zijn we altijd te porren! Bij deze versie heb je ook nog eens direct je dagelijkse portie groente binnen. Win-win!
hoofdgerecht
null personen
600 kcal
50 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de uien in halve ringen en de knoflook in dunne plakjes. Schil de winterpeen, snijd in de lengte doormidden en de helften in plakjes.
Verhit de helft van de olie in een braadpan en bak de ui met de knoflook, winterpeen en boemboe 10 min. op middelhoog vuur. Voeg de kokosmelk, tomatenblokjes en het water toe.
Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg de kikkererwten toe en laat de curry 30 min. op laag vuur garen met het deksel op de pan. Haal de laatste 15 min. de deksel van de pan. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat met het deksel op de pan staan tot gebruik. Snijd ondertussen de harde kern uit de spitskool en snijd de kool in de breedte in repen van 2 cm.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en roerbak de spitskool 10 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de koriander fijn.
Verdeel de curry over de borden en verdeel de spitskool erover. Bestrooi met de koriander en serveer met de rijst.
variatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 middelgrote uien
3 tenen knoflook
200 g winterpeen
3 el zonnebloemolie
100 g boemboe groene curry
200 ml kokosmelk
400 g tomatenblokjes in blik
100 ml kraanwater
400 g kikkererwten in blik
250 g langgraanrijst
¼ spitskool
10 g verse koriander
Dit heb je nodig
braadpan