Curry met kokosmelk, kikkererwten en spitskool
bewaar
bewaar

Curry met kokosmelk, kikkererwten en spitskool

Voor curry met kokosmelk zijn we altijd te porren! Bij deze versie heb je ook nog eens direct je dagelijkse portie groente binnen. Win-win!

50 min. bereiden

12 ingrediënten

Aan de slag

Snijd de uien in halve ringen en de knoflook in dunne plakjes. Schil de winterpeen, snijd in de lengte doormidden en de helften in plakjes.

Verhit de helft van de olie in een braadpan en bak de ui met de knoflook, winterpeen en boemboe 10 min. op middelhoog vuur. Voeg de kokosmelk, tomatenblokjes en het water toe.

Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg de kikkererwten toe en laat de curry 30 min. op laag vuur garen met het deksel op de pan. Haal de laatste 15 min. de deksel van de pan. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat met het deksel op de pan staan tot gebruik. Snijd ondertussen de harde kern uit de spitskool en snijd de kool in de breedte in repen van 2 cm.

Verhit de rest van de olie in een koekenpan en roerbak de spitskool 10 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de koriander fijn.

Verdeel de curry over de borden en verdeel de spitskool erover. Bestrooi met de koriander en serveer met de rijst.

variatietipIn plaats van met rijst is het ook lekker om de curry met naan of ander platbrood erbij te eten. Let op: het recept is dan niet meer glutenvrij.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Curry met kokosmelk, kikkererwten en spitskool

Voor curry met kokosmelk zijn we altijd te porren! Bij deze versie heb je ook nog eens direct je dagelijkse portie groente binnen. Win-win!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig