Indiase curry met kikkererwten en mango
Vegan, Indiaas én skinny. Een topcombo als je het ons vraagt.
Aan de slag
Was de komkommer, halveer in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een theelepel. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Snipper de ui. Spoel de kikkererwten af onder koud stromend water en laat uitlekken.
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de uien 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de currypasta toe en fruit 2 min. mee. Voeg de kikkererwten, tomatenblokjes, komkommer en kokosmelk toe, breng aan de kook en kook het geheel in ca. 8 min. op laag vuur gaar.
Schil ondertussen de mango, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Voeg de mango de laatste 3 min. toe en kook mee.
Bereid de pappadums volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de koriander grof. Verdeel de curry over diepe borden en garneer met koriander.
Mango snijden
Instructievideo - 01:02 min.
Indiase curry met kikkererwten en mango
Vegan, Indiaas én skinny. Een topcombo als je het ons vraagt.
hoofdgerecht
null personen
500 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Was de komkommer, halveer in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een theelepel. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Snipper de ui. Spoel de kikkererwten af onder koud stromend water en laat uitlekken.
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de uien 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de currypasta toe en fruit 2 min. mee. Voeg de kikkererwten, tomatenblokjes, komkommer en kokosmelk toe, breng aan de kook en kook het geheel in ca. 8 min. op laag vuur gaar.
Schil ondertussen de mango, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Voeg de mango de laatste 3 min. toe en kook mee.
Bereid de pappadums volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de koriander grof. Verdeel de curry over diepe borden en garneer met koriander.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 komkommer
2 middelgrote uien
800 g kikkererwten in blik
2 el arachideolie
3 el milde currypasta
400 g tomatenblokjes in blik
100 ml kokosmelk
1 verse mango
8 pappadums naturel
7½ g verse koriander