Indiase bruinebonensoep
Holland ontmoet India in deze soep met bruine bonen, currypasta en kokosmelk.
Aan de slag
Snipper de ui. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui 2 min. Schep de currypasta erdoor. Spoel de bonen en kikkererwten af in een vergiet onder koud stromend water. Voeg met het water toe aan de ui. Breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat de soep met de deksel op de pan 5 min. zachtjes koken.
Snijd de tomaten in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de koriander grof. Voeg de kokosmelk toe aan de soep en verwarm nog 1 min. Breng op smaak met peper. Roer de tomaat en de koriander erdoor.
'Indiase' bruine bonensoep
Instructievideo - 02:18 min.
Indiase bruinebonensoep
Holland ontmoet India in deze soep met bruine bonen, currypasta en kokosmelk.
hoofdgerecht
null personen
480 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de ui. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui 2 min. Schep de currypasta erdoor. Spoel de bonen en kikkererwten af in een vergiet onder koud stromend water. Voeg met het water toe aan de ui. Breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat de soep met de deksel op de pan 5 min. zachtjes koken.
Snijd de tomaten in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de koriander grof. Voeg de kokosmelk toe aan de soep en verwarm nog 1 min. Breng op smaak met peper. Roer de tomaat en de koriander erdoor.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 uien
2 el zonnebloemolie
3 el milde Indiase currypasta
800 g Hollandse bruine bonen
400 g kikkererwten in blik
1 l kraanwater
3 tomaten
15 g verse koriander
200 ml kokosmelk