Linzencurry met kip
Linzenparty coming up! Deze curry met kip, kokos en spicy spinazie wordt gegarandeerd een feest.
Aan de slag
Snijd de ui in halve ringen. Doe de linzen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak de ui 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de kip toe en bak 3 min. mee.
Voeg de boemboe, linzen en kokosmelk toe en breng aan de kook. Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken. Verdeel de curry over diepe borden en serveer.
Linzencurry met kip
Linzenparty coming up! Deze curry met kip, kokos en spicy spinazie wordt gegarandeerd een feest.
hoofdgerecht
null personen
555 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de ui in halve ringen. Doe de linzen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak de ui 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de kip toe en bak 3 min. mee.
Voeg de boemboe, linzen en kokosmelk toe en breng aan de kook. Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken. Verdeel de curry over diepe borden en serveer.
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 middelgrote ui
800 g bruine linzen in blik
3 el traditionele olijfolie
300 g kipfiletreepjes
95 g boemboe groene curry
400 ml kokosmelk
600 g verse bladspinazie