Thaise groene curry met kabeljauw en doperwten
De smaken, de geuren: van Thaise gerechten krijg je nooit genoeg.
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de stengels en het groen van de paksoi in dunne reepjes en snijd de kabeljauw in stukken van 2 cm.
Verhit de olie in een wok en fruit de curry kruidenpasta 2 min. Voeg de kokosmelk toe en laat 5 min. zachtjes koken.
Boen ondertussen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Snijd de koriander grof.
Voeg het wit van de paksoi toe en verwarm 1 min. mee. Voeg het groen van de paksoi en de tuinerwten toe en schep om. Doe de kabeljauw erbij en laat nog 3 min. koken. Schep nu niet meer om. Breng de curry op smaak met het limoenrasp en -sap, peper en eventueel zout. Serveer met de rijst en strooi de koriander erover.
Thaise groene curry met kabeljauw en doperwten
De smaken, de geuren: van Thaise gerechten krijg je nooit genoeg.
hoofdgerecht
null personen
635 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de stengels en het groen van de paksoi in dunne reepjes en snijd de kabeljauw in stukken van 2 cm.
Verhit de olie in een wok en fruit de curry kruidenpasta 2 min. Voeg de kokosmelk toe en laat 5 min. zachtjes koken.
Boen ondertussen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Snijd de koriander grof.
Voeg het wit van de paksoi toe en verwarm 1 min. mee. Voeg het groen van de paksoi en de tuinerwten toe en schep om. Doe de kabeljauw erbij en laat nog 3 min. koken. Schep nu niet meer om. Breng de curry op smaak met het limoenrasp en -sap, peper en eventueel zout. Serveer met de rijst en strooi de koriander erover.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g zilvervliesrijst
1 struik paksoi
500 g verse kabeljauwfilets
1 el zonnebloemolie
70 g Fairtrade Original Thaise groene curry kruidenpasta
400 ml Fairtrade kokosmelk in blik
1 limoen
15 g verse koriander
150 g diepvries tuinerwten