Groene curry met kokosmelk en noedels
In 15 minuten een groene curry met kokosmelk, rijstnoedels en paksoi op tafel zetten? Zo gepiept met dit recept!
Aan de slag
Verhit de olie in een wok en bak de currypasta en sperziebonen 5 min. op hoog vuur. Bereid ondertussen de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd ondertussen de paksoi in dunne reepjes. Halveer de jalapeñopeper in de lengte, verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn. Voeg de paksoi en jalapeñopeper toe aan de curry en bak 2 min. mee.
Voeg de kokosmelk toe, zet het vuur laag en laat 3 min. zachtjes koken. Breng eventueel op smaak met zout.
Boen ondertussen de limoen schoon, rasp de groene schil en snijd in parten. Hak de pinda’s grof en snijd de koriander grof.
Verdeel de noedels over diepe borden en verdeel de curry erover. Bestrooi met de koriander, pinda’s en het limoenrasp. Serveer met een partje limoen.
Groene curry met kokosmelk en noedels
In 15 minuten een groene curry met kokosmelk, rijstnoedels en paksoi op tafel zetten? Zo gepiept met dit recept!
hoofdgerecht
null personen
675 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de olie in een wok en bak de currypasta en sperziebonen 5 min. op hoog vuur. Bereid ondertussen de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd ondertussen de paksoi in dunne reepjes. Halveer de jalapeñopeper in de lengte, verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn. Voeg de paksoi en jalapeñopeper toe aan de curry en bak 2 min. mee.
Voeg de kokosmelk toe, zet het vuur laag en laat 3 min. zachtjes koken. Breng eventueel op smaak met zout.
Boen ondertussen de limoen schoon, rasp de groene schil en snijd in parten. Hak de pinda’s grof en snijd de koriander grof.
Verdeel de noedels over diepe borden en verdeel de curry erover. Bestrooi met de koriander, pinda’s en het limoenrasp. Serveer met een partje limoen.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 el zonnebloemolie
70 g Thaise groene currypasta
400 g diepvries gebroken sperziebonen
225 g rijstnoedels
1 paksoi
1 verse groene jalapeñopeper
600 ml kokosmelk
1 limoen
50 g gezouten pinda's
15 g koriander