Ovencurry met rijst, kabeljauw en paksoi
Met deze traybake-curry heb je geen pannen meer nodig.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de paksoi in de lengte in vieren. Snijd de kabeljauw in stukken van 3 cm. Meng de currypasta met de kokosmelk in een kom. Meng de ongekookte rijst, kabeljauw en wokgroente erdoor. Verdeel het mengsel over een met bakpapier beklede bakplaat, leg de paksoi erop. Besprenkel met de olie. Bestrooi met peper en zout. Dek af met aluminiumfolie en bak in ca. 20 min. gaar in het midden van de oven.
Rasp ondertussen de groene schil van de limoen en snijd de vrucht in partjes. Neem de bakplaat uit de oven, laat 10 min. staan met de folie erop. Verwijder voorzichtig de folie. Verdeel over diepe borden en bestrooi met het limoenrasp. Serveer met de limoenpartjes.
Ovencurry met rijst, kabeljauw en paksoi
Met deze traybake-curry heb je geen pannen meer nodig.
hoofdgerecht
null personen
760 kcal
10 min. bereiden
10 min. wachten
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de paksoi in de lengte in vieren. Snijd de kabeljauw in stukken van 3 cm. Meng de currypasta met de kokosmelk in een kom. Meng de ongekookte rijst, kabeljauw en wokgroente erdoor. Verdeel het mengsel over een met bakpapier beklede bakplaat, leg de paksoi erop. Besprenkel met de olie. Bestrooi met peper en zout. Dek af met aluminiumfolie en bak in ca. 20 min. gaar in het midden van de oven.
Rasp ondertussen de groene schil van de limoen en snijd de vrucht in partjes. Neem de bakplaat uit de oven, laat 10 min. staan met de folie erop. Verwijder voorzichtig de folie. Verdeel over diepe borden en bestrooi met het limoenrasp. Serveer met de limoenpartjes.
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 struiken Shanghai paksoi
500 g verse kabeljauwfilets
70 g Fairtrade Original Thaise groene curry kruidenpasta
400 ml kokosmelk
400 g Lassie halfvolkorenrijst
400 g Thaise wokgroente
2 el arachideolie
1 limoen
Dit heb je nodig
bakpapier