Milde curry van zoete aardappel met kip
Curry met kip en zoete aardappel? Kom maar op met dat krachtvoer!
Aan de slag
Snijd de uien in dunne halve ringen. Schil de zoete aardappelen en snijd in blokjes van 1 cm. Verwijder de puntjes en eventuele draden van de sugarsnaps. Spoel de kikkererwten in een vergiet af onder koud stromend water en laat goed uitlekken.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een wok of hapjespan en roerbak de kip in 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de ui, blokjes zoete aardappel, garam masala en eventueel zout toe en bak nog 2 min.
Voeg de sugarsnaps, kikkererwten en kokosmelk toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 10 min. met de deksel op de pan stoven tot de zoete aardappelen gaar zijn. Serveer de curry met de rijst.
Milde curry van zoete aardappel met kip
Curry met kip en zoete aardappel? Kom maar op met dat krachtvoer!
hoofdgerecht
null personen
760 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de uien in dunne halve ringen. Schil de zoete aardappelen en snijd in blokjes van 1 cm. Verwijder de puntjes en eventuele draden van de sugarsnaps. Spoel de kikkererwten in een vergiet af onder koud stromend water en laat goed uitlekken.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een wok of hapjespan en roerbak de kip in 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de ui, blokjes zoete aardappel, garam masala en eventueel zout toe en bak nog 2 min.
Voeg de sugarsnaps, kikkererwten en kokosmelk toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 10 min. met de deksel op de pan stoven tot de zoete aardappelen gaar zijn. Serveer de curry met de rijst.
dieettip:
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 middelgrote uien
400 g zoete aardappelen
400 g sugarsnaps
400 g kikkererwten in blik
200 g zilvervliesrijst
1 el arachideolie
400 g kipdijfiletreepjes
1 el garam masala
400 ml kokosmelk