Milde curry van kip, kikkererwten en zoete aardappel
Knapperige groenten, fluweelzachte kip en romige kokosmelk: allemaal in één werelds gerecht.
Aan de slag
Snijd de kip in blokjes van 1½ cm. Snijd de uien in dunne halve ringen. Schil de zoete aardappelen en snijd in blokjes van 1 cm. Verwijder de puntjes en eventuele draden van de sugarsnaps. Spoel de kikkererwten in een vergiet af onder koud stromend water en laat goed uitlekken.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een wok of hapjespan en roerbak de kip in 2 min. goudbruin. Voeg de ui, zoete aardappel, garam masala en eventueel zout toe en roerbak 2 min. Voeg de sugarsnaps, kikkererwten en kokosmelk toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 15 min. zacht koken. Serveer de curry met de rijst.
Milde curry van kip, kikkererwten en zoete aardappel
Knapperige groenten, fluweelzachte kip en romige kokosmelk: allemaal in één werelds gerecht.
hoofdgerecht
null personen
720 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de kip in blokjes van 1½ cm. Snijd de uien in dunne halve ringen. Schil de zoete aardappelen en snijd in blokjes van 1 cm. Verwijder de puntjes en eventuele draden van de sugarsnaps. Spoel de kikkererwten in een vergiet af onder koud stromend water en laat goed uitlekken.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een wok of hapjespan en roerbak de kip in 2 min. goudbruin. Voeg de ui, zoete aardappel, garam masala en eventueel zout toe en roerbak 2 min. Voeg de sugarsnaps, kikkererwten en kokosmelk toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 15 min. zacht koken. Serveer de curry met de rijst.
bereidingstip:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g kipdijfiletreepjes
2 uien
400 g zoete aardappelen
200 g sugarsnaps
400 g kikkererwten in blik
200 g basmatirijst
1 el traditionele olijfolie
1 el garam masala
400 ml kokosmelk